luis suarez pozz

Barselona pobedila Leon, povratak Nejmara,ovacije za Suareza

Fudbaleri Barselone savladali su večeras ekipu meksičkog Leona sa 6:0, u prijateljskoj utakmici za Trofej Đoana Gampera kojom tradicionalno otvaraju novu sezonu na svom Nou Kampu.
Strelci su bili Mesi u 3, Nejmar u 12. i 44. i El Hadadi u 55. i 78. i Ramirez u 90. minutu.
Uoči utakmice trener Luis Enrike predstavio je ekipu Katalonaca, pa su navijači mogli da pozdrave pojačanja Tomasa Vermalena, Ivana Rakitića, Žeremija Matjea, Klaudija Brava, a prave ovacije dobio je Urugvajac Luis Suarez, najskuplje plaćeni igrač u istoriji Barselone, za koga je prošlog meseca Liverpulu isplaćena suma od 95 miliona evra.
Suarez je debitovao u dresu Barselone odigravši poslednjih 14 minuta susreta, a zamenio je Rafinju Alkantaru.
Urugvajca je FIFA kaznila sa četiri meseca zabrane igranja zvaničnih mečeva zbog toga što je ugrizao Italijana Đorđa Kjelinija na Mundijalu u Brazilu, suspenzija mu ističe 25. oktobra, a do tada će moći da trenira sa ekipom i igra prijateljske utakmice.
Večerašni susret obeležio je i povratak na teren brazilskog napadača Nejmara, koji je odigrao prvu utakmicu nakon oporavka od teške povrede na svetskom šampionatu.
Nejmar je postigao dva gola, a istakao se i talentovani 19. godišnji napadač marokanskog porekla Munir El Hadadi, koji je takođe dva puta zatresao mrežu Leona.

Povezana vest:  Mančester Junajted solidaran sa Lokomotivom