Barselona rutinskom pobedom počela sezonu u Primeri, Mesi dvostruki strelac
Fudbaleri Barselone pobedom su počeli novu sezonu u Primeri, pošto su večeras bili bolji od Elčea sa 3:0, dok je Selta savladala Hetafe sa 3:1.
Barselona je sezonu otvorila na svom stadionu, a iako su celo drugo poluvreme igrali sa igračem manje pošto je Havijer Maskerano dobio crveni karton u 44. minutu, pobeda izabranika Luisa Enrikea ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.
Prvi gol za Barselonu postigao je Lionel Mesi u 42. minutu. Dobio je loptu na dvadetak metara od gola, ušao u kazneni prostor i pored cele odbrane Elčea smestio je u mrežu.
Prednost domaće ekipe duplirao je debitant u dresu Barselone, Munir El Hadadi u 46. minutu posle odlične asistencije Ivana Rakitića sa pola terena, dok je konačan rezultat svojim drugim golom na meču postavio Mesi u 63. minutu.
Selta je na svom terenu bila ubedljiva protiv Hetafea sa 3:1. Golove za pobedničku ekipu postigli su Hoakin Larivej u 20. minutu, Fabijan Oreljana u 56. i Duran Nolito u 71, dok je jedini gol za Hetafe postigao Kampos Samir u 62. minutu meča.
Ranije danas, Eibar je pobedio Real Sosijedad sa 1:0, a jedini pogodak
na meču bio je delo Havijer Lara u 45. minutu. Taj meč bio je prvi koji je ekipa Eibara odigrala u Primeri.
Prvo kolo Primere sutra zatvaraju madridski timovi – Real na Santjago Bernabeu dočekuje Kordobu, dok Atletiko gostuje Rajo Valjekanu.
Rezultati i strelci 1. kola Primere:
Eibar – Real Sosijedad 1:0 (Lara 45)
Selta – Hetafe 3:1 (Nolito 20, Orelana 60, Larivej 70 – Samir 62)
Barselona – Elče 3:0 (Mesi 40, 63, Hadadi 46)
Levante – Viljareal (23)
Ponedeljak:
Real Madrid – Kordoba (20)
Rajo Valjekano – Atletiko Madrid (22)
Odigrano juče:
Malaga – Atletik Bilbao 1:0 (1:0)
Sevilja – Valensija 1:1 (1:0)
Granada – Deportivo 2:1 (0:1)
Almerija – Espanjol 1:1 (0:0)
PHOTO:  JOSEP LAGO/ AFP
Povezana vest:  Vukićević: Trebalo je da odem još u januaru