lazar markovic liverpul

Siti bolji od Liverpula, dva gola Jovetića, debi Markovića

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Liverpula sa 3:1, u derbi utakmici 2. kola engleske Premijer lige. Branilac titule bolje se snašao na svom Etihadu i bez većih problema došao do važnih bodova, a sve dileme po pitanju konačnog ishoda otklonio je dvostruki strelac, crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić, koji je briljirao.
U prvom poluvremenu viđeno je malo dobrog fudbala. Uzbuđenja su najavljena tek u završnici tog dela igre, kada je Jovetić snažnim šutem pogodio mrežu kroz noge golmanu Minjoleu, da bi se prava borba rasplamsala u drugih 45 minuta.
Oba tima zaigrala su mnogo angažovanije, Liverpul je opasno pretio, međutim, njegov tim gotovo je „sasekao“ drugi pogodak Jovetića za vođstvo Sitija od 2:0.
Menadžer gostiju Brendan Rodžers tražio je rešenja za bolju igru u napadu, pa je na teren poslao srpskog reprežentativca Lazara Markovića, koji je debitovao u dresu „crvenih“ zamenivši u 59. minutu Kutinja.
Marković je odmah uneo dosta živosti u napadačku liniju Liverpula, stvoreno je par lepih prilika, međutim, desetak minuta kasnije ponovo su uzdrmani redovi gostujućeg tima, jer je Serhio Aguero već po ulasku u igru savladao Minjolea za nedostižnih 3:0 domaćina.
Do kraja susreta Mančester Siti je uz povremene probleme sačuvao dragocenu pobedu, nakon što je Pablo Zabaleta nespretnom intervencijom postigao autogol za počasni pogodak gostiju.
Srpski defanzivac u redovima Sitija, Aleksandar Kolarov, večerašnju utakmicu presedeo je na klupi.
Mančester Siti – Liverpul 3:1 (Jovetić 41, 59, Aguero 69 – Zabaleta 83 autogol)
Odigrano juče: Hal – Stouk 1:1, Sanderlend – Mančester Junajted 1:1, Totenhem – Kvins Park Rendžers 4:0.
Odigrano u subotu: Aston Vila – Njukasl 0:0, Čelsi – Lester 2:0, Kristal Palas – Vesthem 1:3, Everton – Arsenal 2:2, Sautempton – Vest Bromvič Albion 0:0, Svonsi – Barnli 1:0.
Tabela: Totenhem, Čelsi, Mančester Siti i Svonsi po 6 bodova, Arsenal, Hal i Aston Vila po 4, Vesthem i Liverpul po 3, itd.

Povezana vest:  Real Madrid bez Ronalda dve do tri nedelje