dvornik 5DINO DVORNIK: Petostruki „Original album collection“ u prodaji!

Croatia Records ponosno predstavlja četvrto izdanje u ediciji „Original Album Collection“, petostruki box set originalnih albuma kralja funka Dina Dvornika. Reč je o ediciji u kojoj će se unutar box setova objavljivati neka od najvažnijih originalnih izdanja najboljih bendova i autora sa ex yu prostora.
Box set sadrži pet albuma Dina Dvornika počevši od albuma „Dino Dvornik“ (1989.), „Kreativni nered“ (1990.), „Priroda & Društvo“ (1993.), jednim od najboljih hrvatskih live albuma „Live in München“ sa Songkilersima (1995.) i studijskim albumom „Enfant Terrible“ (1997.).
„Početkom osamdesetih tinejdžerski Kineski zid, u kojem je ulogu funky pionira na ovim prostorima dijelio s bratom Deanom, bio je preuranjen za velike stvari, no pet godina po izlasku njihova prvog i jedinog albuma eponimni Dino Dvornik zablistao je kao Koh-i-noor novog hrvatskog soula. Novog hrvatskog soula? Ne, Dino Dvornik je bio hrvatski soul definiran južnjačkim emocijama, crnom bojom glasa, puhaćim riffovima i plesnom energijom. On je to bio sam i jedini, do te mjere da je ta sintagma od početka zapravo anakrona i deplasirana. Zato je u Prirodi i društvu potražio ono što mu se činilo prikladnijim okruženju i životu brzog tempa kojeg je i po vlastitom priznanju autodestruktivno živio. Novi automatizirani techno BPM i hladni zvuk kompjutera ogoljeli su toplinu glasa i homo ludensa u njemu gotovo do bolne spoznaje o dječaku koji je uporno odbijao odrasti. Dino Dvornik je unatoč svojoj prirodnoj komunikativnosti, svom dalmatinskom temperamentu, unatoč zlatnim pločama i Porinima, po mnogim mjerilima ostao neshvaćen, poseban i rijetko usamljeni lik u galeriji hrvatske pop glazbe. Ipak, osoba koja je pokušavala i najčešće uspijevala svoju fascinaciju autentičnim crnačkim idiomima pretočiti u radost muziciranja, malo je koga mogla ostaviti ravnodušnim. A to i jest smisao njegova poziva i onog imperativnog: … play that funky music till you die! I živio je Dino svoj funky, bez zadrške, do kraja“, napisao je Siniša Škarica o velikom muzičaru i autoru Dinu Dvorniku.
Svaki CD nalazi se u kartonskom pakovanju baš kao i na originalnom LP-u ili CD-u, a uz pet CD-ova na kojima se nalazi 55 pesama, box set sadrži i bogato opremljenu knjižicu s kompletnom grafičkom opremom originalnih ploča i CD-ova. Svi albumi su digitalno remasterizovani tako da će svi stari fanovi, kao i mlađe generacije koje će ga tek otkriti, uživati u sjajnom zvuku.
Cena petostrukog box seta s knjižicom je samo 1500 dinara, a box set se može naći u prodavnici Jugoton.

Povezana vest:  U prodaji karte za koncert Velikog prezira 12.03. u DOB-u