Frank Lampard slavlje

Lampard završio reprezentativnu karijeru

Fudbaler Njujorka Frenk Lampard saopštio je danas da se povukao iz reprezentacije Engleske. Lampard je odigrao 106 utakmica za Englesku i postigao 29 golova I jedan je od osmorice igrača koji su odigrali najmanje 100 utakmica za državni tim. 
-Ovo je bila teška odluka. Zbog toga sam toliko dugo razmišljao, od Svetskog prvenstva u Brazilu. Uvek sam bio izuzetno ponosan I počastovan što sam predstavljao moju zemlju. Uživao sam u svakom minutu noseći dres Engleske“, rekao je Lampard, preneli su britanski mediji. 
On je za reprezentaciju debitovao 1999. godine i nastupao je na tri Svetska prvenstva, 2006. godine u Francuskoj, 2010. godine u Južnoj Africi i ovog leta u Brazilu, kao i na dva Evropska prvenstva, 2004. godine u Portugalu i 2012. godine u Ukrajini i Poljskoj. 
Poslednju utakmicu za reprezentaciju odigrao je u junu protiv Kostarike (0:0), na Mundijalu u Brazilu. Karijeru je počeo u Vest Hemu 1995. godine, igrao je na pozajmici u Svonsiju a 2001. godine potpisao je za Čelsi, za koji je odigrao 648 utakmica i postigao 211 golova. On je ovog leta napustio Stamford Bridž i potpisao za Njujork, koji ga je poslao na šestomesečnu pozajmicu u Mančester siti.
-Vreme je da idem napred, verujem u selektora Roja Hodžsona i mlade igrače koji dolaze, da ćemo imati uspeha u budućnosti i ekipu koju ova zemlja zaslužuje – rekao je Lampard. 
Pre Lamparda, u julu se iz reprezentacije povukao njen dugogodišnji kapiten Stiven Džerard. 

Povezana vest:  Zidan: Bejl tražio da ne igra protiv Sitija