aleksandar djordjevic kzn arena

Đorđević objavio sastav za SP, prekobrojan Mitrović

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević odlučio je danas da Luka Mitrović ne ide na Svetsko prvenstvo u Španiji. 
-Imamo tim u pravom smislu te reči. To je ono što mi daje snagu I što mi daje veru. Jedino što mogu da obećam je da ćemo dati sve od sebe i da ćemo se boriti. Nemamo pravo da kalkulišemo – rekao je Đorđević novinarima po objavljivanju spiska. 
Srbija je poslednja od učesnica SP objavila završni spisak. Ekipu je do nedelje činilo 14 igrača, kada je posle incidenta otpao Vladimir Micov. Selektor je danas odlučio da ne vodi ni Mitrovića. 
-Nažalost danas je morao da otpadne i poslednji igrač. Razgovarali smo sa Lukom. On je mnogo dao ovom timu i ima veliku persepktivu. Pozicija koju on igra je vrlo zahtevna u Evropi, a u našoj košarci je prekoptrebna. Zbog raznih stvari i fizičkih, odlučili smo se da on ne ide – rekao je Đorđević novinarima. 
Naknadni poziv za pripreme reprezentacije dobio je Raško Katić zbog povrede Nenada Krstića. Novinare je zanimalo da li bi Mitrović išao da je Krstić bio potpuno zdrav. 
-Svako može da tumači na svoj način. Katić jeeste naknadno pozvan, ali je on, kao i svi, svojim zaslugama izborio mesto. Jako mi je žao što Luka ne ide. To je za mene izuzetno teška odluka. Ali, takva analiza je napravljena, ne samo po tome šta nama treba, već i po tome kako ćemo igrati u zavisnosti od protivnika – rekao je Đorđević. 
Srbiju će na Svetskom prvenstvu u Španiji predstavljati Miloš Teodosić, Stefan Marković, Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Nikola Kalinić, Stefan Birčević, Raško Katić, Vladimir Štimac, Nenad Krstić i Miroslav Raduljica. 
Reprezentacija Srbije sutra rano ujutro putuje za Španiju, a prvi meč na Svetskom prvenstvu igraće u subotu. Selekcija Srbije će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi A sa selekcijama Španije, Francuske, Brazila, Egipta i Irana. Mundobasket počeće 30. avgusta i trajaće do 14. septembra. 

Povezana vest:  Zvezda povela protiv Partizana u polufinalu plej-ofa