angel di maria predstavljanje

Di Marija zvanično u Mančesteru

Dosadašnji fudbaler Real Madrida Anhel Di Marija zvanično je od večeras igrač Mančester junajteda, saopštio je engleski klub. 
-Zaista sam uživao u Španiji. Bilo je mnogo klubova zainteresovano za mene, ali ja sam iz Reala želeo samo u Junajted – oduševljen sam što sam došao u Mančester – rekao je Di Marija na predstavljanju u Mančesteru. 
Di Marija je sa Mančesterom potpisao petogodišnji ugovor, a Junajted je za transfer Argentinca Realu platio 75 miliona evra, čime je on postao najskuplju igrač u istoriji ostrvskog fudbala.
-Van Gal je odličan trener, koji se dokazao brojnim uspesima. Impresioniram sam vizijom i odlučnošću svih ljudi, koji ovaj klub žele da vrate u sam svestki vrh, gde i pripada – kazao je Di Marija. 
Mančester je u ovom prelaznom roku, od dolaska trenera Luja van Gala, na transfere potrošio preko 160 miliona evra. 
-Anhel je vezista svetske klase, ali je pre svega, što je najvažnije, timski fudbaler. Nema sumnje da je prirodan talent. Veoma je brz, bridak levenogi fudbaler, koji izaziva strah kod najiskusnijih odbrambenih igrača. Njegove driblerske veštine i sposobnosti da prevari rivala je uživanje gledati. On je odlično pojačanje za ekipu – rekao je van Gal. 
Di Marija (26) je 2010. godine došao iz Benfike u Real i sa klubom ima ugovor do 2018. godine, a njegova cena se kreće oko 60 miliona evra. On je za Real odigrao 190 utakmica i postigao 36 golova, dok je 52 puta nastupao za selekciju Argentine. 

Povezana vest:  Tužilaštvo zaključilo da nije bilo nameštanja mečeva