marina miljkovic 1 (2)

Poraz košarkašica Srbije na turniru u Češkoj 

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je večeras od selekcije Kanade sa 73:54 (13:15, 21:12, 22:18, 17:9), u prvom kolu turnira u Karlovim Varima, u Češkoj.
Izabranice selektorke Marine Maljković bile su ravnopravne samo u prvoj četvrtini, Kanađanke su u nastavku preuzele kontrolu i stigle do ubeđivog trijumfa.
„Selekcija Kanade je bolja od nas, ali sigurno ne 20 razlike koliko je bilo na današnjoj utakmici. Ipak, same smo krive što nismo izgubile sa realnih 5-10 razlike. Bila je ovo naša prvu ozbiljna provera u pripremnom periodu za Svetsko prvenstvo, dok je Kanađankama ovo već drugi turnir na kojem učestvuju. Nemamo vremena za gubljenje u ostvarenju zacrtanog plana i programa, zato smo jutros imale jak trening. To se odrazilo na utakmici, a posebno smo podbacile u skok igri, što nas je u najvećoj meri koštalo ubedljivog poraza“, rekla je Maljkovićeva za sajt Košarkaškog saveza Srbije.
Bolje od ostalih u srpskom timu bile su Rad sa 11 i Krnjić sa osam poena, dok su Kanađanke do pobede predvodile Ajim sa 18 i Mers sa 12.
U drugom kolu turnira košarkašice Srbije igraju sutra od 17 sati protiv domaćina Češke.

Povezana vest:  NBA VESTI, Dobar učinak Jokića u pobedi Denvera