mario_djurovski_fkvojvodinaJELEN SUPER LIGA

Rad od 0:2 do pobede u Novom Sadu

 

Fudbaleri Rada pobedili su danas u Novom Sadu ekipu Vojvodine sa 3:2 iako su posle samo sedam minuta igre na utakmici 28. kola fudbalskog prvenstva Srbije gubili sa 0:2.

Građevinari su, ipak, uspeli da preokrenu rezultat i stignu do bodova koji im i definitivno garantuju ostanak u Super ligi Srbije.

Povezana vest:  Nejmar propušta utakmicu sa Elčeom

Vojvodina je povela u drugom minutu pogotkom Dragana Mrđe, kome je to bio 17. gol u sezoni što ga čini najboljim strelcom Superlige. Mario Đurovski je već u sedmom minutu vođstvo duplirao na 2:0.

Drugi najefikasniji igrač lige je napadač Rada Andrija Kaluđerović, koji je u 16. minutu postigao prvi gol za beogradski tim, svoj 15. u sezoni.

Povezana vest:  Zenit sprema ponudu za Podolskog

Janko Tumbasović je potom u 33. minutu nespretnom reakcijom i autogolom Radu doneo izjednačenje od 2:2, da bi za potpuni preokret bio zaslužan Marko Stanojević, koji je u 58. minutu postavio konačan rezultat preciznim šutem sa ivice kaznenog.

Većina preostalih utakmica 28. kola igraće se kasnije danas kada i 138. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde, koji će verovatno odlučiti trku za titulu prvaka Srbije. Igraće se i nekoliko vrlo važnih utakmica u borbi za opstanak.

Povezana vest:  UEFA smanjila kaznu Teriju