vejn runi eng nor

Engleska pobedila Norvešku, porazi Jermenije i Danske

Fudbalska reprezentacija Engleske pobedila je večeras Norvešku sa 1:0, u prijateljskoj utakmici u Londonu. Jedini gol postigao je Vejn Runi u 68. minutu iz jedanaesterca. Penal je dosuđen posle duela Rahima Sterlinga i Omara Elabdelauija. 
To je 41. gol novog kapitena Engleske u 96 nastupa za državni tim, čime se popeo na četvrto mesto najboljih strelaca u istoriji reprezentacije. Utakmicu na Vembliju gledalo je 40.181 navijača, što je najmanja poseta tom londonskom stadionu otkako je 2007. godine ponovo otvoren. 
Protivnici reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, selekcije Jermenije i Danske su izgubile svoje utakmice. Jermenija je kao gost izgubila od Letonije sa 0:2, a oba gola postigao je Valerijes Šabala. 
Danska je na svom terenu izgubila od Turske sa 1:2. Poveli su domaći golom Danijela Agera iz penala, a Turska je do pobede došla golovima Olkana Šahana i Ozana Tufana. U ostalim utakmicama selekcija SAD pobedila je Češku sa 1:0 golom Alehandra Bedoje, Litvanija je odigrala nerešeno sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima 1:1, a Rusija je pobedila Azerbejdžan sa 4:0. 

Povezana vest:  Velbek pauzira šest meseci