Kevin-Prince Boateng_portsmut

Kevin protiv Džeromea Boatenga – prvi bratski dvoboj u istoriji svetskih fudbalskih prvenstava

 

U Južnoafričkoj Republici ovog leto mogli bismmo po prvi put prisustvovati bratskom obračun u istoriji svetskih fudbalskih prvenstava.

Postalo je to jasno nakon što je u petak selektor reprezentacije Gane Milovan Rajevac objavio širi spisak igrača za nastup na svetskom prvenstvu..

Povezana vest:  Predsedik Deportiva: 8:2 nije fer rezultat

Naime, na listi se našlo i ime Kevina Princa Boatenga, 23-godišnjeg veznog igrača Portsmuta. Samo dan ranije je na proširenom spsiku nemačkog selektorta Joakima Leva svoje ime ugledao Džerome Boateng, 21-godišnji igrač odbrane HSV-a.

Braći Boateng otac je iz Gane, a po majci su Nemci, a svaki se odlučio da nastupati za zemlju drugog roditelja. Slučaj je hteo da je žreb Ganu i Nemačku smestio u istu grupu na SP-u, a njihova je utakmica na rasporedu 23. juna u Johanesburgu. Moglo bi se tako dogoditi da će se prvi put u istoriji svetskih fudbalskih prvenstava na suprotnim stranama naći dva brata.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Englezi pokradeni u hotelu u Južnoj Africi

jeoromea_boatenga_hsvNaravno, pre toga će obojica morati da se nađu na konačnim spiskovima svojih selektora a u slučaju Kevina Princa svoje će morati da kaže i Međunarodna fudbalska federacija (FIFA). Naime, stariji je brat igrao za Nemačku u mlađim kategorijama, tako da njegov „transfer“ još mora da potvrdi i FIFA, ali čelni ljudi FS Gane tvrde da imaju sve potrebne dokumente.

Povezana vest:  SVETSKO PRVENSTVO - ARGENTINA-1978, Argentinci do titule preko žita