jens lehmann germanyPosle 22 godine kraj za Jensa Lemanna

 

Bivši golman nemačke fudbalske reprezentacije Jens Leman (40) okončao je svoju uspešnu 22-godišnju karijeru u poslednjem, 34. kolu nemačkoj ligi. .

Stajao je Leman na vratima Šutgarta u gostujućem remiju kod Hofenhajma (1:1) po poslednji put u nekoj takmičarskoj utakmici, a posle je sa puno emocija prokomentarisao:

Povezana vest:  CONMEBOL traži of FIFA globalni fond za pomoć savezima

-Teško mi je da opišem šta sada osećam. Bilo je puno emocija na terenu danas. Nedostajaće mi ovakve tesne utakmice, adrenalin koji donose i sport kao takav, kao i treninzi.

Ukupno je Leman odigrao 394 bundesligaške utakmice u karijeri koju je započeo 1988. godine u Šalkeu. Pored Šalkea je u Nemačkoj branio boje Borusije Dortmunda i Šutgarta (poslednje dve godine), a van svoje domovine boje Milana i Arsenala.

Povezana vest:  FA neće kazniti Dalgliša zbog psovke

Za nemačku reprezentaciju svoj je prvi od ukupno 61 nastupa upisao 1998. godine, a poslednji u finalu Eura u Austriji i Švajcarskoj 2008. (poraz od Španije 1:0).

Na klupskom je planu sa Šalkeom osvojio Kup UEFA-e još davne 1997. godine, a 2006. igrao je i izgubio finale Lige šampiona u dresu Arsenala protiv Barselone.

Titule u nacionalnim prvenstvima osvojio je s Milanom, Borusijom i Arsenalom. S reprezentacijom ima srebro sa SP-a u Japanu i Južnoj Koreji 2002., bronzu sa SP-a 2006. u Nemačkoj i srebro s Evropskom prvenstvu 2008. u Austriji i Švajcarskoj.

Povezana vest:  Sampdorija pobedila Juventus