Balkansko prvenstvo u Visegradu Muski juniorski cetverac bez kormilaraVESLANJE
Zlato i dve bronze prvog dana u Višegradu

Srbija je u subotu, 6. septembra 2014, prvog dana Balkanskog prvenstva u Višegradu osvojila tri medalje. U jakoj konkurenciji osam zemalja zlatne medalje domogao se juniorski četverac bez kormilara Zoran Rajić, Marko Ristić, Dušan Slavnić, Uroš Dimitrijević koji je s vremenom 6:34,89 trijumfovao u ovoj disciplini. Bronzana odličja pripala su, takođe, juniorskim posadama. Milan Mijić i Filip Prodanović s rezultatom 7:08,06 bio je treći u konkurenciji dubl skulova kod kojih je najbolji bio čamac Grčke, dok je ženski četverac skul Miona Mitrović, Milica Slijepčević, Svetlana Ristin, Ana Milinković osvojio bronzano odličje s vremenom 7:36.78. Zlato u ovoj disciplini pripalo je posadi Grčke.
– Prvog dana Balkanskog prvenstva iz sastave srpske reprezentacije izdvojili su se juniorski četverac bez kormilara Zoran Rajić, Marko Ristić, Dušan Slavnić, Uroš Dimitrijević koji je izveslao odličnu trku i postao balkanski šampion. Na visini zadataka bili su i juniorski dubl skul Milan Mijić, Filip Prodanović kao i ženski juniorski četevrac skul Miona Mitrović, Milica Slijepčević, Svetlana Ristin, Ana Milinković koji su u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili bronzana odličja – kazao je trener reprezentacije Aleksandar Ivković. – Ovu priliku koristim da pohvalim organizatora takmičenja. Prvi put u istoriji neka veslačka regata se održava u Višegradu i to na rukavcu brze i nepredvidive Drine. Domaćin se od samog početka svojski trudi da takmičenje protekne u najboljem redu, pokazujuću na sve strane ogromnu želju i htenje da se svim učesnicima sve bude potaman.
U nedelju, 7. septembra, na programu je drugi dan šampionata u Višegradu koji će otvoriti okršaj juniorskih skifova koji je zbog problema na stazi pomeren za jedan dan. Inače, na takmičenju u Višegradu pored domaćina BiH i naše zemlje, učestuju veslači i veslačice iz Turske, Bugarske, Grčke, Makedonije, Rumunije i Kipra.

Povezana vest:  Kavani još pet godina u Napoliju

PHOTO: Nađa Ilić