BRAVIA X9000BSony noviteti predstavljeni na IFA sajmu 2014

Zahvaljujući ovogodišnjoj seriji 4K Ultra HD televizora iz popularne serije BRAVIA, sada možete uživati u rastućem izboru 4K sadržaja. Lepa vest za sve korisnike BRAVIA televizora je novi HEVC (H.265) standard koji čini kodiranje 4K sadržaja mnogo efikasnijim nego ranije, dok su HEVC funkcije za podržavanje standardne na svim aktuelnim modelima. Takođe, 4K X-Reality PRO čip koji se nalazi u televizoru, prečišćava i pooštruje sliku, čak i snimke HD ili niže rezolucije koje gledate preko Interneta.
Po završetku IFA sajma, kompanija Sony će obradovati verne korisnike mogućnošću da unapred poruče najnoviji modeli iz BRAVIA ponude – S90 televizor. Ovaj model je dostupan u veličinama od 75 i 65 inča, a njegov suptilno zakrivljeni ekran je prozor u novi svet napredne tehnologije 4K slika, koji oživljava zabavu uz neverovatno osvetljenje, čistinu i boju. Multi-Angle Live zvučnik sa 4,2 kanala koristi precizno usmerene, odvojene drajv jedinice, donoseći sveobuhvatni surround zvuk u kojem ćete podjednako uživati kao i u 4K slici.
Kompanija Sony Pictures Entertainment se pobrinula da ljubitelji modela ove vrhunske linije uz bilo koji izabrani 4K televizor dobiju na poklon pet naslova holivudske kinematografije u 4K rezoluciji (u izboru od deset naslova), koji su već učitani na prenosivom hard drajvu.
Ukoliko inspirisani ovim filmskim hitovima poželite da zabeležite svoju letnju avanturu, nova Action Cam HDR-AZ1 je pravi izbor za vas! Sa težinom od samo 63g, HDR-AZ1 kamera je za trećinu manja od svojih vršnjaka, a u njene male dimenzije upakovane su vodeće Sony tehnologije i fenomenalne funkcije, koje su proslavile sve njene prethodnike. Sa mogućnošću da beleži snimke visokog odnosa bita na 50 mbps u XAVC S formatu i objektivom sa uglom od 170 stepeni, moć HDR-AZ1 kamere prevazilazi njenu veličinu i težinu.
Action Cam Mini HDR-AZ1VR dolazi u paketu sa najnovijim RM-LVR2V daljinskim upravljačem za uživo gledanje. Ovaj korisni, zglobni kontroler sa ekranom, ne samo da vam dozvoljava da pregledate snimke, već vam omogućava da vršite podešavanja, gledate i brišete snimke dok se kamera nalazi na vašoj glavi ili drškama za upravljanje. Takođe, daljinski upravljač omogućava istovremenu kontrolu 5 kamera, ukoliko želite da snimite video sa više tački gledišta iz prvog lica, dok istovremeno beleži GPS podatke koji se prebacuju na kameru dok ste u pokretu. Upravo prebacivanjem ove GPS mogućnosti lociranja na daljinski upravljač, Sony je uspeo da smanji veličinu AZ1 kamere.
Po povratku iz celodnevne avanture, uz novi Action Cam softver možete uživati u širokom spektru montažnih funkcija, kao što su podešavanje brzine i razdaljine slojeva koji unose dodatan nivo dubine vašem video snimku.
Exmor R CMOS senzor HDR-AZ1VR kamere uparen je sa najboljim ZEISS objektivom i moćnim BIONZ X procesorom za stvaranje neverovatno živopisnih i detaljnih slika, dok napredni Steady Shot garantuje stabilnost vaših fotografija. Action Mini kamera je veoma izdržljiva,zahvaljujući IPX4 vodootpornom standardu koji uspešno odbija kišu i blatnjave bare. Za zahtevnije avanturiste Sony nudi i dodatnu vodootpornu masku koja štiti kameru od slučajnih udaraca, peska, šljunka i potapanja u vodi i do 5 metara.
Avanture snimljene HDR-AZ1VR kamerom mogu uživo pratiti vaši najbliži, putem vebsajta USTREAM, a takođe ih putem poruke na društvenim mrežama možete obavestiti da je počeo prenos. Proširen opseg zanimljivih dodataka pruža vam još više opcija za koriščenje Action Mini kamere u pokretu. Dodatak BLT-CHM1 čvrsto fiksira kameru koju možete prikačiti na vrh kape ili kacige za savršeno snimanje iz prvog lica, dok je VCT-BPM1 držač sigurno pričvršćuje za vaš ranac. Takođe je dostupna i SPK-AZ1 vodootporna futrola koja će vas rasteretiti briga o eventualnom kvašenju kamere, a uz NP-BY1 dopunjiv paket baterija nećete voditi računa o pražnjenju baterije. Celokupni ACC-TRDCY paket sa dodacima kombinuje bateriju i USB punjač, kao i izbor četiri različite Action Cam Mini opreme sa svim dodacima koji su prilagođeni vašem načinu života, bilo da ste motorista, snouborder ili samo željni uzbuđenja.

Povezana vest:  Canon predstavio mali i jednostavan EOS M: DSLR kvalitet fotografija na dohvat ruke

QX30 LSFIz kompanije Sony stiže još jedan novitet koji će obradovati sve korisnike pametnih telefona koji uživaju dok beleže i dele kvalitetne fotografije sa svojim najbližima. Najnoviji ILCE-QX1 uređaj omogućava ljubiteljima fotografije da na najbolji način iskoriste svoju vrednu kolekciju E-mount objektiva, dok će uz Exmor CMOS senzor, APS-C veličine od 20,1 megapiksela, zabeležiti veliki broj besprekornih detalja, baš kao što očekujete od veće kamere. U kombinaciji sa naprednim Sony BIONZ X procesorom, koji karakteriše poboljšani sistem za redukciju buke, uživaćete u razlici u video snimcima, čak i kada snimate u mračnijim uslovima u kojima manji senzori slabije rade. Takođe, veliki senzor koji se nalazi unutar QX1 kamere, vam dozvoljava da stvarate profesionalne fotografije sa bokeh efektom, kao i sa glatkom i blago mutnom pozadinom.
Bilo da se profesionalno ili amaterski bavite fotografijom, razmaziće vas brojne vrhunske funkcije koje nudi ovaj uređaj. Superiorna Auto funkcija prepoznaje veliki broj različitih pozadina, poput pejzaža ili portreta sa pozadinskim osvetljenjem i bez ikakvih problema podešava opcije na kameri, koje donose visoko kvalitetne rezultate. Za fotografe koji uživaju u montaži fotografija, QX1 uređaj sada beleži i RAW slike. Prvi u ovoj kategoriji fotoaparata, QX1 sadrži blic koji može osvetliti sumorne unutrašnje prostore ili noćne scene.
Imitacija kože u braon boji na LCS-QXA futroli i oprema za vezivanje pruža dodatnu dozu luksuza uređaju, dok je QX1 udobno zaštićen i pozicioniran dok ste u pokretu, sa kaišem za rame ili struk.
Korisnici pametnih telefona znaju zumiranje veoma često rezultira nejasnim fotografijama usled nestabilnog korišćenja uređaja. Novi kompaktni DSC-QX30 fotoaparat, koji poseduje moćni 30x optički objektiv za uvećanje, podržan je optičkom SteadyShot stabilizacijom za jasne i čistije fotografije.
Zahvaljujući širokougaonom objektivu od 24 mm bez problema možete približiti i veoma udaljene subjekte. Clear Image Zoom funkcija vam omogućava da fotografiju uvećate i do 60x bez umanjenja piksela i usklikate krupan kadar osobe koja stoji i na 40m udaljenosti.
Neverovatna moć zum opcije je praćena kombinacijom Lock-on autofokusa i brzog uzastopnog slikanja do 10fps, dopuštajući da zabeležite i najbržu akciju sa oštro fokusiranim fotografijama nastalim u deliću sekunde. Takođe, DSC-QX30 je virtuoz za pravljenje video sadržaja, jer samo jednim klikom snima impresivne Full HD snimke sa 60 slika po kadru.
Modeli ILCE-QX1 i DSC-QX30 su kompatibilni sa prenosivim RM-LVR1 i RM-LVR2V daljinskim upravljačima za uživo gledanje. Ovi zglobni upravljači vam omogućavaju da proverite fotografije sa pet različitih fotoaparata koji su istovremeno na mreži.
U međuvremenu, model QX10, osim u crnoj i beloj, sada možete pronaći i u upadljivoj roze boji sa bronzanim detaljima. Takođe, uz dodatnu opremu koja obuhvata podesivi adapter i stalak, bićete u mogućnosti da snimate od niskih do visokih uglova i da bez problema beležite selfie fotografije.
Takođe, od danas je za besplatno preuzimanje dostupna Sony PlayMemories Mobile aplikacija kao savršeni partner uređajima kao što su QX10, QX30, QX100 i QX1. Novi interfejs pojednostavljuje korisničko iskustvo i čini jednoručno upravljanje znatno olakšanim. Kadriranje fotografija na telefonu je mnogo jednostavnije i preciznije zahvaljujući mreži linija koja je sada deo aplikacije. Uz nove napredne funkcije imaćete osećaj kao da slikate profesionalnom kamerom, dok će fokus okviri koji se pojavljuju na ekranu potvrditi da je moćni autofokus sistem QX kamere jasno locirao objekat.
Slikanje grupnih selfie fotografija je sada olakšano novim režimom ogledala koji vam omogućava da precizno kadrirate fotografije sa kamerom na razdaljini dometa ruku. Zahvaljujući NFC opciji, omogućena je bežična konekcija između vašeg telefona i QX uređaja samo jednim dodirom, dok GPS pruža informacije o lokaciji snimljenih fotografija.

Povezana vest:  Samsung dobio 36 CES nagrada za inovaciju