toni kros barsaKros: Real je najveći klub na svetu

Fudbaler Reala Toni Kros rekao je da madridski klub najveći klub na svetu i dodao da je prelazak u taj tim korak napred u karijeri.
Nemački reprezentativac je letos prešao u Real iz Bajerna za 25 miliona evra, nakon što je sa nacionalnim timom osvojio Mundijal u Brazilu.
-Real i Bajern su dva najveća kluba na svetu, ali mislim da je madridskim tim za korak ispred. Još mi je u glavi predstavljanje u Realu pred 20.000 ljudi, to je u Nemačkoj nezamislivo. Srećan sam što sam došao u Madrid i verujem da ću biri uspešan ovde – rekao je Kros za Bild.
On je dodao da trener Bajerna Pep Gvardiola nije razlog zašto je napustio klub, sa kojim je imao nesuglasice zbog minutaže.
-Gvardiola nema nikakve veze sa mojim odlaskom, sve je to fudbal. On mi je pomogao da još više napredujem kao igrač – naveo je Kros.
Kros je ponikao u Bajernu, jednu sezonu je proveo u Bajeru iz Leverkuzena na pozajmici, a za minhenski tim je odigrao 176 utakmica i postigao 23 gola.
Sa Bajernom je osvojio tri titule Bundeslige, Ligu šampiona, tri nacionalna kupa, UEFA Superkup, Svetsko klupsko prvenstvo, Liga kup Nemačke i dva Superkupa Nemačke.
Za reprezentaciju Nemačke nastupao je 52 puta, uz sedam golova.

Povezana vest:  Alegri: Ne menjamo Kasana za nikoga i za ništa