Davis cup India1Teniseri Srbije doputovali u Bangalor

Teniseri Srbije doputovali su danas u Bangalor, gde će igrati protiv selekcije Indije u baražu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.
U Bangalor su doputovali Dušan Lajović, Filip Krajinović i Ilija Bozoljac, selektor Bogdan Obradović i ostatak tima, a Nenad Zimonjić će se priključiti ekipi u noći između ponedeljka i utorka.
-Putovanje je dobro prošlo, pa je tim odmoran doputovao u Bangalor. Domaćin nam je priredio sjajnu dobrodošlicu, a na nama je da dobro radimo i da se pripremimo za važan meč protiv Indije. Došli smo nedelju dana ranije da bismo se maksimalno spremili, jer su uslovi za igru u Bangaloru teški zbog nadmorske visine koja je viša od 800 metara – rekao je Obradović.
-Velika je vlažnost, igra se pod otvorenim nebom i neće biti lako. Ali probaćemo od prvog poena da dominiramo u meču. (Somdev) Devarman i (Juki) Brambri su rivali koji su pobedivi u singlu, a u dublu ćemo videti ko će igrati sa (Nenadom) Zimonjićem – dodao je Obradović.
Meč za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa igra se od 12. do 14. septembra u Bangaloru. Žreb je na programu u četvrtak.
Prema saopštenju organizatora sve ulaznice, oko 5.000, su rasprodate. Srpski teniseri su danas trenirali dva sata pošto je jaka kiša prekinula trening.
-Uslovi za igru su teški jer je teren brz, velika je vlažnost vazduha, ali za sada svi igrači koji su u Bangaloru rade dobro. Trenirali smo dva sata punim tempom, a zatim je kiša prekinula trening – rekao je Obradović.

Povezana vest:  Nole otpevao pesmu svog omiljenog italijanskog pevača na San Remu