ivanovic i tosic srb fraBez pobednika u duelu Srbije i Francuske

Fudbaleri Srbije i Francuske odigrali su večeras u Beogradu nerešeno 1:1 u prijateljskom meču.
Francuska je povela u 13. minutu golom Pola Pogbe, a izjednačio je Alkeksandar Kolarov u 80. minutu.
Francuzi su rano došli do prednosti posle velike greške odbrane srpskog tima. Remi Kabelja je sa desne stane izveo korner, lopta je prošla kroz ceo peterac pored većine igrača obe elike i došla do Pogbe koji je ostao sam na drugoj stativi i lako savladao Vladimira Stojkovića.
Srbija je posle primljenog gola preuzela inicijativu u uglavnom udarcima iz daljine pokušala da savlada golmana Francuske, ali domaći igrači nisu nijednom ozbiljnije uspeli da ugroze Uga Lorisa.
Francuska je na početku drugog poluvremena imala nekoliko dobrih prilika da poveća prednost, ali je Stojković odlično odbranio šuteve Kabelje, Pogbe i Loika Remija.
Domaća ekipa je sredinom drugom poluvremena imala najbolju šansu na utakmici kada je Kolarav dobro izveo slobodan udarac sa tridesetak metara, ali je Loris uspeo da odbarni.
Ono što tada nije uspeo jeste u 80. minutu. Branislav Ivanović je iz slobodnog udarca samo kratko odložio loptu do Kolarova, koji je sjajnim šutem savladao golmana Francuske.
Nekoliko minuta pre kraja meča Srbija je mogla do potpunog preokreta, pošto je Ivanovićev udrac glavom Loris odbranio.
Meč je odigran pred oko 12.000 na stadionu Partizana, a ovo je ujedno bila i prva utakmica na kojoj je Srbiju sa klupe vodio novi selector Dik Advokat.
Ovo je bila poslednja provera reprezentacije Srbije pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. „Orlovi“ će u kvalifikacijama, koje će se 2016. godine održati u Francuskoj, igrati protiv Danske, Portugala, Albanije i Jermenije.
Takmičenje u kvalifikacijama Srbija počinje 11. oktobra protiv reprezentacije Jermenije u Jerevanu.

Povezana vest:  Zaneti: Želimo da se vratimo u Ligu šampiona

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES