Guardiola_ZABRINUTGvardiola: Nije još vreme za slavlje; Pelegrini: Moramo se nadati

 

Barselona je pobedom na gostovanju u Sevilji (3:2) u pretposlednjem, 37. kolu španske Primere došla nadomak obrane titule prvaka.

Iako je Barselona imala vođstvo od 3:0 i igrača više od 56. Minute, isključen je Konko, na stadionu Sančez Pizjuan do kraja je morala strepiti za osvajanje tri boda jer je Sevilja preko Kanoutea i Luisa Fabiana uspela stići na samo gol zaostatka 19 minuta prije kraja.

Ipak, Barselona je do kraja zadržala prednost i samim time i bod prednosti u odnosu na Real Madrid i tako će, u koliko pobedi Valjadolid na Kamp Nou u poslednjem kolu, osvojiti titulu, 20. u istoriji kluba.

Povezana vest:  Simo Krunić: Hoćemo da se neporaženi vratimo iz Užica

-Veliko je zadovoljstvo i sreća što zavisimo sami od sebe, ali moramo pobediti u sledećoj utakmici, a neće nam biti lako jer Valjadolid se bori za opstanak, a poznavajući Haviera Klementea, osećam da bi to mogao biti vrlo težak susret. Naglašavam da titula još nije osvojena. Napravili smo veliki korak ka njegovom osvajanju, ali čeka nas još puno prolivenog znoja i trčanja do trijumfa – rekao je Gvardiola.

Povezana vest:  Stanković: Igraću u Zagrebu, ako budem potpuno spreman

Istovremeno dok je Barselona slavila u Sevilji, Real Madrid je na Santiago Bernabeuu sa 5:1 ispratio Athletik Bilbao, a trener Kraljevskog kluba Manuel Pelegrini posle utakmice je rekao da još uvek postoji nada.

-Igra se još jedno kolo a iako smo izgubili dosta nade posle utakmice u Sevilji, Barselona još uvek mora pobediti Valjadolid koji ima veliki ulog u toj utakmici. Mi ćemo zadržati svoj pritisak do samog kraja. Znali smo da bi Sevilja Barseloni trebala biti teži ispit nego Valjadolid, ali nikad se ne zna što se može dogoditi. Moramo zadržati pozitivan duh i boriti se do kraja. Iza nas je dobra sezona. Pobedili smo u 18 od 19 utakmica na Santiago Bernabeu i postigli 60 golova. To je više od tri po meču. Sada smo zabili i više od 100 golova ukupno, 101, i najefikasnija smo ekipa lige –  rekao je Pelegrini, ali njegova će ekipa i u slučaju pobede na gostovanju kod Malage i čak 98 osvojenih bodova tokom sezone, vrlo verojatno ostati kratki za titulu.

Povezana vest:  Predsednik FS Portugala razgovarao sa Murinjom