crna gora lliga logoSutjeska i Budućnost osvojili po bod, Rudar novi lider
 
Fudbaleri Sutjeske i Budućnosti osvojili su danas po bod u šestom kolu, dok je Rudar novom pobedom preuzeo vodstvo na tabeli Telekom Prve crnogorske lige.
Sutjeska je u Nikšiću igrala sa Petrovcem nerešeno 1:1. Branilac trofeja poveo je golom Gorana Vujovića u devetom minutu. Konačan rezultat postavio je Benjamin Kačić efektnim pogotkom u 38. minutu.
Bez golova završen je duel gradskih rivala Mladosti i Budućnosti u podgoričkom naselju Stari aerodrome.
Rudar je do petog trijumfa i čelne pozicije došao pobedom protiv Mogrena rezultatom 2:1, golovima Predraga Brnovića u 34. i Milivoja Mrdaka u 72. minutu. Jedini pogodak za Mogren postigao je Darko Marković u 45. minutu.
Pobednika nije bilo ni u duelu Lovćena i Zete, koji su na Cetinju igrali 1:1. Lovćen je poveo golom Srde Kosovića u 19. minutu. Bod Zeti donro je Filip Kukuličić pogotkom u 53. minutu.
Berane je pred svojim navijačima poraženo od Grblja 3:2. Ekipa iz Radanovića, koja je imala prednost od 2:0, do treće pobede ove sezone došla je golovima Darka Nikača u 18, Petra Vukčevića u 27. i Nemanje Leverde u 79. minutu. Pogotke za Berane postigli su Japanac Jusaki Tojošima u 44. i Nebojša Ðalović u 72. minutu.
Uspešni su danas bili i fudbaleri Mornara, koji su u Baru savladali Bokelj 1:0. Odlučujući pogodak postigao je Luka Rotković u 58. minutu iz jedanaesterca.
Rudar je, nakon šestog kola, prvi na tabeli sa 15 bodova. Sutjeska i Budućnost imaju po 13, dok su po deset bodova osvojili Petrovac, Mladost i Grbalj.
U sedmom kolu, u sredu, sastaće se: Petrovac – Berane, Budućnost – Sutjeska, Bokelj – Mladost, Zeta – Mornar, Mogren – Lovćen i Grbalj – Rudar.
Povezana vest:  SP JAR, Pobeda u Svetskom kupu može podstaći ekonomiju