Roberto Mancini Training PressMaćini: Čast je biti selektor reprezentacije Portugalije

Nekadašnji trener Intera i Mančester Sitija Roberto Manćini rekao je danas da bi voleo da preuzme mesto selektora reprezentacije Portugalije.
Portugalija je nedavno otpustila Paula Benta, nakon neuspeha na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i poraza od Albanije (1:0) na domaćem terenu.
-Još uvek sam mlad trener i karijera je ispred mene, moram još dosta toga da naučim. Iskusio sam različite avanture, radio u Engleskoj, Turskoj, a povratak u Italiju je uvek opcija. Ipak, želim da probam nove stvari i naravno da bih prihvatio ponudu da preuzmem Portugaliju. Oduvek je igrala lep fudbal i proizvodila najbolje igrače na svetu. Bila bi mi čast da budem selektor Portugalije – rekao je Manćini za portugalski list Rekord.
Portugalija se nalazi u I grupi kvalifikacija za šampionat Evrope u Francuskoj sa selekcijama Danske, Jermenije, Albanije i Srbije.
Manćini je tokom trenerske karijere vodio Lacio, Fiorentinu, Inter, Mančester Siti i Galatasaraj, a najveće uspehe napravio je sa milanskim timom gde je osvojio tri titule Serije A, dva nacionalna kupa i Superkup Italije.
Od juna je bez posla nakon što je napustio turski Galatasaraj.

Povezana vest:  Kuper demantuje učešće u korupciji