tomislav karadzic fss pazovaZvezda zatražila ostavku predsednika FSS Karadžića

Fudbalski klub Crvena Zvezda zatražio je danas od predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislava Karadžića da podnese ostavku i dala mu rok od 30 dana dato učini i da raspiše izbore u Savezu.
-Razmatrali smo aktuelna pitanja vezana za rad kluba i doneli odluku da uputimo zahtev FSS-u da predsednik Tomislav Karadžić podnese ostavku i raspiše izbore na svim nivoima – rekao je predsednik Skupštine fudbalskog kuba Crvena zvezda Svetozar Mijailović posle sednice Upravnog odbora.
Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da će klub napraviti dobru strategiju i da „neće stati kao prošle godine“.
-U martu, na Skupštini Saveza, dali smo rok Tomislavu Karadžiću da nešto promeni ili da podnese ostavku. Ništa se nije promenilo i zbog toga tražimo ostavku. Poslaćemo mu dopis o tome i džentlmenski ćemo mu dati rok od 30 dana – rekao je Terzić i dodao da Zvezda očekuje podršku „fudbalske Srbije“.
Terzić je dodao da će posle razgovora sa kolegama u Zvezdi proceniti da li će podneti ostavku na mesto predsednika Zajednice Super lige Srbije, što je od njega tražio Karadžić.
Zvezda je u subotu u Kruševcu s 0:0 završila susret s Napretkom, u Petom kolu Super lige, a iz beogradskog kluba smatraju da ih je sudija oštetio.
-Ne bih želeo da javnost zaključi da napadom na Karadžića želimo da sakrijemo naše probleme. Mi smo svesni situacije u kojoj je klub, razumemo da se događaju sudijske greške, ali ono što je bilo u Kruševcu je nedopustivo – rekao je Terzić.
-Svesni smo i da u Kruševcu nismo odigrali bog zna kako, ali to će analizirati stručni štab. Klub je u završnoj fazi strategije koja se zasniva na finansijskoj stabilizaciji, podmlađivanju tima I osvajanju titule. Osvajanje titule navodim kao poslednju tačku, jer ona nije primarna u ovoj situaciji. Borićemo se i za to, samo da nas ne kradu – dodao je Terzić.
Potpredsednik Zvezde Slaviša Kokeza rekao je da klub ima kandidata za predsednika FSS i da će otkriti o kome se radi kada budu raspisani izbori.
Član UO Zvezde Slobodan Babić rekao je da stanje u srpskom fudbalu zahteva ozbiljne promene i da je potrebno učiniti da fudbal krenenapred.

Povezana vest:  Nani zabrinut zbog statusa u Mančester Junajtedu