IGOR KOLAKOVICIgor Kolaković podneo ostavku na mesto prvog trenera seniora Srbije
 

Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, podneo je danas ostavku. Kolaković je u Lođu imao sastanak sa Aleksandrom Boričićem, predsednikom OSS, na kome je ponudio ostavku na mesto prvog trenera seniora Srbije.

Boričić je prihvatio razloge koje je Kolaković naveo i prihvatio ostavku. Tokom sastanka je dogovoreno da Igor Kolaković sa stručnim štabom napravi detaljnu analizu učinka na SP u Poljskoj, kao i da će i ubuduće biti na raspolaganju OSS za sve neophodne informacije.

Povezana vest:  EP NEMAČKA I ŠVAJCARSKA 2013, Srbiji bod protiv Bugarske u Šverinu

Aleksandar Boričić se zahvalio Igoru Kolakoviću na dosadašnjim postignutim rezultatima i izuzetno korektnoj saradnji.

Igor Kolaković je prvi trener nacionalnog tima bio od SP 2006. i osvojio je ukupno osam odličija – 1 zlatnu, 3 srebrne i 4 bronzane. Sa Srbijom je osvojio bronzanu medalju na SP 2010, srebrnu medalju na SP 2013. za mlađe seniore, dve srebrne (2008. i 2009.) i jednu bronzanu (2010.) medalju u Svetskoj ligi,  zlatnu medalju na EP 2011, bronzane medalje na EP 2007. i EP 2013.

-Rezultat koji smo ostvarili na prvenstvu sveta u Poljskoj naveo me je da donesem odluku koja je teška iz emotivnih razloga, ali moram da preuzmem odgovornost i neko drugi, sa drugačijim pristupom, treba da proba da izvuče više od ovih momaka -rekao je Kolaković.

Povezana vest:  XXIX EP 2015., Seniorke startuju na EP u subotu protiv Nemačke

On je ocenio da je njegova ostavka dobra i za igrače i za reprezentaciju i za nacionalni savez.

-Uvek sam imao neviđenu podršku u savezu i siguran sam da bih je imao i sada, ali uvek treba imati meru i ovo je jedino ispravno, kazao je Kolaković i dodao da je Boričić dugo razmišljao, ali je na kraju uslišio molbu da ostavka bude prihvaćena odmah. Možda sam tvrdoglavo sledio neku koncepcijskui ideju, hteo sam da rizikujem da bismo se borili za nešto više, a pokazalo se da nam je to donelo deveto mesto -rekao je Kolaković.

Povezana vest:  SENIORKE - 44. KUP SRBIJE - FINALNI TURNIR, Sutra na programu polufinalni susreti

-Bili smo nesigurni, nisam video ushićenje u očima igrača I to me je porazilo, zaključio je Kolaković i istakao da je sa nacionalnim timom Srbije proveo divnih 11 godina. Često je bilo kao u bajci, ali svaka bajka ima kraj – rekao je Kolaković.