michael platini

Platini ne vraća sat, daće novac u njegovoj vrednosti

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini odbio je danas da po nalogu FIFA vrati sat dobijen na poklon od Brazilske federacije tokom Mundijala. Platini je naglasio da „u principu ne vraća poklone“ i da će, pošto bude procenjena vrednost sata, taj iznos novca uplatiti nekoj humanitarnoj asocijaciji.
Satovi čija se ukupna vrednost procenjuje na 25.000 dolara bili su uručeni članovima FIFA letos, kao poklon CBF tokom Mundijala u Brazilu.
Etička komisija je saopštila da je uzimanje poklona kršenje moralnog kodeksa FIFA.
-Iznenađen sma celom aferom, pre svega količinom novca koja se spominje, Iznenađen sam iznad svega saopštenjem FIFA. Ukoliko Etička komisija FIFA nije bila zadovoljna činom poklanjanja satova, trebalo je da nam to kaže pre četiri meseca, kada smo u Brazilu primili satove – rekao je Platini.
Etička komisija je naložila članovima Izvršnog komiteta FIFA koji su primili satove da ih vrate najkasnije do 24. oktobra, a u suprotnom će protiv njih biti sproveden interni postupak.
-Nisam vaspitavan da vraćam poklone. Zatražiću da se proceni vrednost sata i novac ću dati nekoj organizaciji, reći ću vam naknadno kojoj – rekao je Platini.

Povezana vest:  Ronaldinjo: Mesi je najbolji, Barsa će slaviti u "el clasicu"