murinjo press Mike Hewitt Getty Images SportMurinjo: Verujem da će Lampard vratiti u Čelsi

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da veruje da će se fudbaler Mančester Sitija Frenk Lampard vratiti u londonski klub jednog dana, ali i dodao da bi mogao da bude uspešan i u trenerskoj karijeri.
Lampard je letos napustio Čelsi nakon 15 provedenih godina u klubu i prešao u NJujork, ali je zbog pauze u MLS ligi odlučio da narednih šest meseci odigra na pozajmici u Mančester Sitiju.
-Klub mu je predložio da može da se vrati kada god bude poželeo, a to su bile reči predsednika Romana Abramoviča. Verujem da još nije promenio mišljenje, iako je prešao u Siti. To je normalan period u karijeri, odabrao je da pređe u Njujork, pa u Siti i ima puno pravo na to. Njegovo mesto u istoriji Čelsija je nedodirljivo i verujem da će se jednog dana vratiti, možda i kao menadžer, mislim da bi bio uspešan – rekao je Murinjo novinarima uoči meča sa „građanima“.
Lampard je za „plavce“ odigrao 648 utakmica i postigao 211 golova, a osvojio je tri titule Premijer lige, Ligu šampiona, četiri FA kupa, dva Liga kupa, dva Komjuniti šilda i Ligu Evrope.
Sutra je na programu meč petog kola Premijer lige između Sitija i Čelsija, a biće neobično videti Lamparda da predvodi ekipu Sitija protiv svog doskorašnjeg kluba.
-Mislim da Siti isti tim kao prošle sezone, dok smo mi mnogo napredovali. Dobro smo se pojačali, ali i mi imao dosta mana, ali ćemo ih ispraviti. Nisam zadovoljan trenutnim igrama, želimo još bolje i želim da sve bude perfektno. Moramo još dosta da radimo – zaključio je Portugalac.
Utakmica između Sitija i Čelsija igra se sutra od 17 sati na Etihadu.

Povezana vest:  26. KOLO, SERIA A, Ubedljiva pobeda Katanije protiv Barija

POTO: Mike Hewitt/Getty Images Sport