michael_platini_1EURO 2012.

UEFA i dalje veruje Ukrajini

 

UEFA još uvek veruje da će Ukrajina biti spremna da suorganizaciju EURO 2012. ali turnir će se, ako bude trebalo, održati samo u Poljskoj, izjavio je predsednik UEFA-e Mišel Platini.

Platini je izjavio da bi opcija mogla biti i održavanje evropskog fudbalskog prvenstva u samo šest gradova domaćina u Poljskoj. Moglo bi se dogoditi i da izvršno telo UEFA pita Nemačku i Mađarsku jesu li spremne da pomognu sa još dva grada domaćina.

Povezana vest:  LIGA EVROPA, Norvežani, Englezi i Danci dobili dodatna mesta

-Ali želim naglasiti da još ne razmišljamo o tome. Verujemo da će Ukrajina obaviti sve potrebne radove na vreme i da će se EURO 2012. održati kako je planirano – dodao je.

UEFA bi trebalo na kraju meseca odlučiti može li se evropsko prvenstvo igrati kako je planirano u Ukrajini kojoj je kazano da mora imati spreman stadion u Kijevu ili će izgubiti domaćinstvo. Platini je rekao da ga je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič uverio da će stadion biti gotov na vreme. UEFA nikada nije razmišljala o Nemačkoj kao alternativi i „nemamo plan B“. Ali to ne znači da UEFA ne može reagovati – dodao je Platini.

Povezana vest:  Bolonja: Skoro pa smo morali da primoramo Mihajlovića da ode u Rim

-Ako se nastave logistički problemi u Ukrajini, tada ćemo naći drugi način. Izvršni odbor će se sastati i doneti odluku – rekao je bivši francuski reprezentativac.