ECA_samit_na_stadionu_partizana (2)ECA samit u Beogradu, na stadionu Partzana

 

FK Partizan bio je danas domaćin Asocijaciji evropskih klubova – ECA i to njegovom ”regionalnom krilu”, koja je održala konstruktivan skup delegata na stadionu Partizana.

Ovaj regionalni sastanak ECA u organizaciji Partizana, predstavlja najozbiljnije okupljanje klubova iz regiona do sada. Na stadionu Partizana pod jednim krovom našli su se predstavnici klubova iz Srbije, Bosne i Hercegodine, Bugarske, Češke, Mađarske, Litvanije, Moldavije, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske i Slovačke.

Povezana vest:  Riberi još nije spreman za povratak

Za istim stolom sedeli su predstavnici velike četvorke nekadašnje države, Partizana, C. zvezde, Hajduka i Dinama, i to po prvi put na ovim prostorima od raspada bivše Jugoslavije.

Bord ECA nije mogao da odabere bolje vreme da crno-belima dodeli organizaciju sastanka, obzirom na to da je samo dva dana ranije odigran večiti derbi, pa je većina predstavnika klubova, članica ECA, bila gost Partizana na večitom derbiju.

Povezana vest:  Raspucani Nant i Bordo, Sošo se ne predaje

Privilegiju da bude domaćin predstavnicima klubova ispred Partizana pripala je portparolu kluba Marku Vjetroviću, koji je i član radne grupe za takmičenje pri ECA, a pored njega u “radnom predsedništvu” bili su i predstavnik Dinama Damir Vrbanović, C.zvezde Dan Tana, kao i administrativac ECA Dewaele Diederik.

ECA_samit_na_stadionu_partizanaAsocijacija Evropskih klubova ili skraćeno ECA ( Europian Club Association ) je telo pri UEFA koje je formirano u januaru 2008. godine kao zamena za G – 14 grupu i Forum evropskih klubova, koji su prestali sa radom onog trenutka kada je osnovana asocijacija, a u članstvu trenutno ima 144 evropska kluba. Predsedavajući je bivši as „pancera“ Karl Hajnc Rumenige. Cilj asocijacije je da klubove članove predstavlja na najbolji mogući način, kao i da štiti njihova prava pred UEFA.

Povezana vest:  Vojvodina izgubila na kraju priprema u Antaliji

U pauzi prvog dela konferencije, održana je pres konferencija na kojoj su pred novinare izašli Marko Vjetrović, Dan Tana, Damir Vrbanović i Dewaele Diederik.