FUDBALSKA-LOPTAZajednica superligaša apeluje na smirivanje situacije

 

Generalni sekretar Zajednice superligaša Srbije pozvao je danas uprave fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan na smirivanje tenzija i prestanak međusobnih napada.

-Cela ova situacija nije u interesu fudbala i Zvezda i Partizan bi kao vodeći klubovi u Srbiji trebalo da vode računa o tome – kazao je Janković i dodao da je Zajednica već tražila pojedina pisana objašnjenja.

Povezana vest:  Poznati parovi polufinala nemačkog Kupa

Udruženje klubova je od Zvezde tražilo da se izjasni povodom jučerašnjeg saopštenja u kome je ocenila da je prvenstvo Srbije namešteno kako bi titulu osvojio Partizan.

Izjava je zatražena i od nekadašnjeg trenera Metalca Nenada Milovanovića, koji je, barem prema saopštenju Zvezde, ekipu iz Gornjeg Milanovca napustio zato što mu je traženo da protiv Partizana na teren ne izvodi najjači tim. O toj situaciji moraće da se izjasni i rukovodstvo Metalca.

Povezana vest:  Murinjo najplaćeniji trener sveta sa 13,5 miliona evra

-Apelujemo na Zvezdu i Partizan da uvaže potrebu za razumnim i korektnim odnosom. Da se svi okrenemo fudbalu i da se prestane sa nesmotrenim izjavama koje ne teže smirivanju situacije – naveo je Janković.

Zajednica superligaša je sukob Partizana i Zvezde, kao i još nekih klubova već razmatrala na sednici od 1. aprila kada su se svi složili da je tako oštar način izražavanja neprihvatljiv.

Povezana vest:  UEFA: Makabi i Željezničar u LE igraju meč u novom terminu