nemacka logo copy

Ajntraht Frankfurt zakucao Hamburger za dno tabele

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta savladali su večeras kao gosti ekipu Hamburgera sa 2:1, u poslednjoj utakmici 6. kola nemačke Bundes lige. Ekipa trenera Tomasa Šafa zasluženo je slavila u Hamburgu i drugom pobedom, uz tri remija i poraz, preuzela sedmu poziciju, a domaćina, koji je četvrti put ostao praznih ruku ove sezone, zakucala za dno tabele.
Uspehu Ajntrahta doprineo je i srpski dvojac, Aleksandar Ignjovski i Slobodan Medojević, koji su bili starteri, a Ignjovski je zamenjen u 71. minutu.
Hamburger, šestostruki nemački prvak i šampion Evrope i sveta 1983. godine, i ove sezone nastavlja sa posrtanjem, nakon što je u prošloj jedva sačuvao status u eliti.
Taj klub jedini nikada nije ispadao iz Bundes lige od njenog osnivanja, međutim, serijom neuspeha najavio je novu borbu za opstanak. Milerov izjednačujući gol u 58. minutu bio je prvi kojeg je klub postigao ove sezone na dosadašnjih šest utakmica.
Ranije danas Augsburg je kod kuće slavio protiv Herte (1:0).
Hamburger – Ajntraht Frankfurt 1:2 (Miler 58 – Seferović 44, Pjazon 90)
Augsburg – Herta 1:0 (Verheg 27. penal)
Odigrano juče: Keln – Bajern Minhen 0:2, Frajburg – Bajer Leverkuzen 0:0, Paderborn – Borusija Menhengladbah 1:2, Šalke – Borusija Dortmund 2:1, Štutgart – Hanover 1:0, Volfsburg – Verder 2:1.
Odigrano u petak: Majnc – Hofenhajm 0:0.
Tabela: Bajern Minhen 14 bodova, Borusija Menhengladbah 12, Bajer Leverkuzen 11, Majnc, Hofenhajm i Hanover po 10, Ajntraht Frankfurt i Augsburg po 9, itd.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Stanojević: Dobili smo najtežeg protivnika!