partizan ekipa totenhem

LIGA EVROPE

Partizan razočarao u porazu od Asterasa

Fudbaleri Partizana poraženi su večeras u drugom kolu Lige Evropa, pošto su u Tripolisu izgubili od Asterasa sa 2:0. Golove su postigli Fernando Usero u 22. i Fakundo Para u 52. minutu. 
Partizanu je ovo prvi evropski poraz ove sezone, a odigrao je verovatno najslabiju utakmicu do sada. Vicešampion Srbije nije imao nijednu izglednu šansu. Partizan posle dva kola ima jedan bod u Grupi C, dok Asteras ima četiri. U drugoj večerašnjoj utakmici iz ove grupe, Totenhem I Bešiktaš su u Londonu odigrali 1:1 i sada imaju po dva boda, tako da su crno-beli teorijski još u igri za prolazak dalje. 
Partizan u sledećem kolu, koje je na programu za tri nedelje, dočekuje Bešiktaš. Crno-beli su meč završili sa samo dva šuta u okvir gola i ukupno četiri ka golu. Beogradski tim je u prvih oko 15 minuta napadao i pokušavao da organizuje akcije, ali nije uspeo ni da uputi šut ka golu. Asteras se posle toga oslobodio i posle nekoliko kontranapada polako preuzeo kontrolu igre. 
Usero je doveo domaći tim u vođstvo kada je šutnuo sa ivice šesnaesterca, a golmam Milan Lukač je loptu odbio unapred i tako napadaču Asterasa pružio drugu priliku, koju je on iskoristio za 1:0. 
Ništa to nije promenilo u igri Partizana, koji je večeras nastupao bez povređenog Nikole Drinčića i suspendovanog Petra Škuletića. Kako je meč odmicao, Asteras je postajao sve dominantniji, tako da je početkom drugog poluvremena došao i do 2:0, posle velike greške odbrane Partizana. 
Brajan Ljuj je sa desne strane uputio nisku loptu u kazneni prostor, a cela odbrana Partizana se ukopala tražeći ofsajd, tako da Pari nije bilo teško da naleti na loptu iza leđa Vojislava Stankovića, koji je stajao u mestu sa podignutom rukom, i povisi na 2:0. 
Posle tog kola Asteras je saterao Partizan na svoju polovinu. Grčki tim je još jednom zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Povezana vest:  Kecap za minimalnu pobedu Novog Pazara