radovan curcic kzs feb 2013 (2)

Ćurčić: Španija je favorit, ali se ne plašimo

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da je Španija favorit u predstojećim mečevima baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, ali je istakao da se njegova ekipa ne plaši jedne od najboljih selekcija u Evropi.
-Očekuju nas veoma zahtevne utakmice protiv, po mnogima, najkvalitenijeg tima u ovom uzrastu u Evropi, pa se tako i pripremamo. Prvi cilj koji smo imali u ovim kvalifikacijama smo ispunili. Prezadovoljni smo s tim što smo uspeli da u jednoj teškoj grupi dođemo do baraž utakmica, a sada je sve otvoreno – rekao je Ćurčić novinarima u Beogradu.
Prva utakmica između Srbije i Španije u baražu za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine igra se sledećeg petka od 17 časova u Jagodini, a revanš je četiri dana kasnije u Kadizu, na stadionu Ramon de Karansa, od 18 časova.
Ćurčić je danas objavio spisak igrača na koje računa u utakmicama, kako je podsetio, protiv reprezentacije koja je u poslednja dva ciklusa prvak Evrope.
Na spisku se nalazi jedan novi igrač, a to je Darko Lazić iz Crvene zvezde, kao i povratnici u reprezentaciju golman Stefan Čupić, Lazar Ćirković iz Partizana i Bojan Nastić iz Vojvodine.
-Prepuštam ulogu favorita Španiji, međutim ni sa malo straha nećemo ući u tu utakmicu. Želimo da damo sve od sebe u te dve utakmice, verujemo u sebe… – kazao je Ćurčić.
-Imaćemo za protivnika tim koji u svojim redovima ima standardne igrače Bajerna, Barselone, Reala, Atletiko Madrida, Porta, Liverpula… To je jedno veliko iskušenje, ispit za ovu generaciju. Radujemo se ovoj utakmici, jedva čekamo da počne i da vidimo gde smo mi u odnosu na jednu od najboljih selekcija u Evropi – dodao je on.
Srbija je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo bila u grupi sa Italijom i Belgijom, a Ćurčić je istakao da je Španija jača od te dve selekcije.
-Imali smo problema u prethodnim utakmicama kada nismo trkački odgovarali… Pokušavamo da te padove u igri smanjimo, jer je Španija koristila fenomenalno padove u igri svojih protivnika. To je ekipa koja prepoznaje kada je protivnik u problemu. Radimo na tome, nadam se da nećemo imati oscilacija u ove dve utakmice -rekao je Ćurčić.
On je naveo da je stalno u kontaktku da selektorom A reprezentacije Dikom Advokatom i ponovio je da A tim u ovom trenutku ima prioritet.
-Komunikacija stalno postoji. Prioritet je A selekcija u ovom trenutku… U interesu je da A reprezentacija krene sa pobedama. Mi poštujemo taj prioritet. Nadam se da ćemo i jedni i drugi napraviti dobar rezultat u oktobru – kazao je Ćurčić.

Povezana vest:  Inter nudi Ivanoviću dvogodišnji ugovor