murinjo press  Mike Hewitt Getty Images Sport

Murinjo čestitao Vengeru na uspešnom vođenju

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo čestitao je uoči meča sa Arsenalom Arsenu Vengeru na 18 godina uspešnog vođenja tog kluba, iako mu se nije izvinio što ga je krajem prošle sezone nazvao specijalistom za neuspehe.
Murinjo se „posuo pepelom“ rekavši da trijumf Čelsija nad Arsenalom od 6:0 u martu ove godine nije od velike važnosti, kao i da smatra da nijedan tim ne može da se uporedi sa „nepobedivim Arsenalom“ iz sezone 2003/04, kada u Premijer ligi nisu pretrpeli ni jedan poraz.
Ni Čelsi, ni Arsenal nisu doživeli poraz od počcetka sezone, s tim što je ekipa sa Stamford Bridža na čelu tabele sa pet pobeda i jednim remijem, a Arsenal je četvrti sa dve pobede i četiri nerešena rezultata.
-Venger je ostvario izvanredne rezultate sa Arsenalom, čestitam njemu i klubu, jer uspeh nema samo veze sa menadžerskim sposobnostima, već i sa filozofijom kluba – rekao je Murinjo.
On je naglasio da je pobeda u martu nad Arsenalom „nešto što se dešava jednom u 50 godina“.
-To prosto nije bilo normalno, s obzirom da se mečevi Čelsija i Arsenala obično završavaju tesnim rezultatom. Arsenal je tada imao loš dan, a Čelsi neverovatan – rekao je Murinjo.
Utakmica sedmog kola Premijer lige između Čelsija i Arsenala igra se na Stamford Bridžu u nedelju od 15 sati.

Povezana vest:  Mesi: Nismo navikli na poraze