FUDBALSKA-LOPTARoj Hodžson najbolji trener u Engleskoj

 

Trener fudbalskog kluba Fulam Roj Hodžson proglašen je za trenera godine u Engleskoj, preneli su danas britanski mediji.

Hodžson je priznanje dobio od Udruženja trenera engleskih liga (LMA), najviše zbog plasmana Fulama u finale Lige Evropa i osvajanja sedmog mesta u Premijer ligi prošle godine. Londonska ekipa je ove sezone završila prvenstvo na 12. mestu.

Povezana vest:  SOSIJETE ŽENERAL SUPERLIGA, KMF Gardec ubedljiv na Voždovcu

Predsednik LMA Hauard Vilkinson rekao je da je Hodžson zaslužio nagradu pošto je doprineo dobrim rezultatima Fulama.

-Od kada je preuzeo klub (u decembru 2007. godine) Roj je promenio sudbinu Fulama. Izvukao je ekipu iz zone ispadanja prošle sezone i doveo je do sedmog mesta, što je najbolji rezultat u klupskoj istoriji. Ove godine postigao je izvanredan uspeh u Evropi – rekao je Vilkinson.

Povezana vest:  Prvi sukobi navijača u Beču, u neredima učestvuju i Srbi

-Izuzetno je cenjen na međunarodnom nivou, kao i među članovima LMA. On je odličan uzor mladim trenerima i potpuno je zaslužio ovo priznanje – dodao je on.

Fudbaleri Fulama sutra od 20.45 u Hamburgu igraju protiv Atletika iz Madrida finale Lige Evropa. Londonski klub, koji je do finala odigrao 18 utakmica i izbacio klubove kao što su Šahtjor, Juventus i Hamburg, pokušaće da osvoji prvi evropski trofej u klupskoj istoriji.

Povezana vest:  Kapelo posle EP odlazi sa klupe Engleske

Za najboljeg trenera u Čempionšipu proglašen je Kris Haton, pošto je u posle godinu dana uspeo da vrati Njukasl iz druge lige u Premijer ligu.

Nagradu za posebne zasluge dobio je bivši selektor Engleske Stiv Meklaren, koji je ove sezone sa holandskim Tventeom osvojio šampionsku titulu.