danko lazovic rad parNikolić: Danko Lazović je zaslužio poziv u reprezentaciju
 
Trener Partizana Marko Nikolić kazao je danas da je fudbaler tog kluba Danko Lazović zaslužio poziv u reprezentaciju Srbije i da je na igraču da odluči da li će se odazvati selektoru.
-Mislim da je više nego zasluženo dobio poziv i da je to pametan potez selektora. Znam da Danko ima želju, da je to prisutno kod njega, a njegova je privatna stvar da li će se odazvati pozivu, on to treba da odluči – rekao je Nikolić novinarima u Beogradu.
Selektor Dik Advokat uvrstio je Lazovića na spisak od 25 igrača za kvalifikacione susrete sa Jermenijom i Albanijom, iako se 31-godišnji Lazović pre više od tri godine oprostio od reprezentacije.
Nikolić je rekao da mu je zadovoljstvo što je Lazović dobio poziv jer je potpuno sazreo kao fudbaler.
-Ako kvalifikacije budu uspešne i uz dobru sezonu Partizana, mislim da to može da bude jedna lepa kruna karijere za Lazovića. Mislim da je Danko možda u najboljim, najzrelijim godinama svoje karijere. Sazreo je potpuno kao igrač i ličnost, spreman je da pruži ono najbolje što može – naveo je Nikolić.
Prema njegovim rečima, Partizan ima mnogo igrača koji mogu da doprinesu reprezentaciji.
-Ne volim da se mešam drugima u posao, kao što ne bih voleo da se neko meni meša u posao. Ubeđen sam u to, ako se uklapaju u planove selektora, ne samo Srbije, igrači Partizana mogu da odgovore zahtevima – rekao je trener crno-belih.
Nikolić je istakao da u reprezentaciji treba da igraju najbolji, bez obzira na to koliko godina imaju.
-Određena statistika govori o tome da sve reprezentacije koje su pravile velike rezultate i svi klubovi koji su osvajali velika takmičenja, sa retkim izuzecima, imali su prosek starosti blizu 30 godina. To su igrači u najboljim godinama svuda u svetu, samo kod nas se to smatra veteranom – rekao je Nikolić.
Reprezentacija Srbije će sledeće nedelje početi učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, pošto će se 11. oktobra sastati sa Jermenijom, a tri dana kasnije sa Albanijom.
Povezana vest:  Bufon u Juventusu do 2017.