David Moyes teren

Krojf: Junajted je angažovanjem Mojesa napravio glupost

Legendarni holandski fudbaler Johan Krojf smatra da je Mančester Junajted napravio glupost kada je za menadžera angažovao Dejvida Mojesa, prenose ostrvski mediji.
Mojes je na klupi prošle godine zamenio Aleksa Fergusona, ali je slavni klub pod njegovim vođstvom beležio katastrofalne rezultate, ostao je i bez plasmana na evropsku scenu, pa je Škotlanđanin otpušten posle samo 10 meseci.
-Mančester Junajted sada plaća za svoju glupost, napravljena je velika šteta i potrebno je vreme da se klub oporavi. Mojes je veoma dobar trener, video sam da je mnogo godina sa uspehom vodio Everton, ali on nije trener koji odgovara Junajtedu. Fokusi ta dva kluba potpuno su drugačiji – izjavio je Krojf, a prenosi lodnonski Dejli Star.
Svojevremeno jedan od najboljih fudbalera sveta naglasio je da je klub sa Old Traforda teško pogrešio prikom izbora menadžera, nakon što se povukao legendarni Ferguson.
-Dovođenje Mojesa u Junajted najveća je greška, jer je to potpuno drugačiji klub, potpuno drugačiji mentalitet. Mislim da je on sjajan menadžer, ali ne i za Mančester Junajted. On je dobar stručnjak, ali za klubove drugog tipa – poručio je Krojf.
Ekipu višestrukog engleskog i evropskog prvaka od ove sezone vodi Holanđanin Luj van Gal, ali popularni „crveni đavoli“ i dalje igraju sa velikim oscilacijama i trenutno su četvrti na tabeli Premijer lige sa osam bodova zaostatka za vodećim Čelsijem.

Povezana vest:  Ubijen navijač Liverpula, osumnjičeni navijači Arsenala