skupstina glasanjeKaradžić dobio poverenje, predstavnici Zvezde nisu došli

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić obavljaće tu funkciju i narednih godinu dana pošto je danas dobio jednoglasnu podršku delegata na redovnoj Skupštini nacionalnog saveza.
Sednici u Staroj Pazovi prisustvovalo je 63 delegata, 18 je bilo odsutno, među kojima i predstavnici Crvene zvezde.
Usvojen predlog promene člana 44 Statuta u kojem se navodi da narednih 12 meseci neće moći da se raspravlja o raspisavanju izbora u FSS, iako je Crvena zvezda ranije pokrenula incijativu za smenu Karadžića, nezadovoljna stanjem u domaćem fudbalu.
Crveno-beli su imali zamerke posebno na suđenje na prvenstvanoj utakmici protiv Napretka u Kruševcu (0:0), smatrajući da su drastično oštećeni.
-Sedam dana se polemisalo o tome, bio je penal i sudija je kažnjen. Kažnjen je i trener Crvene zvezde Nenad Lalatović, uslovno, iako je za njegov prekršaj predviđena oštra kazna. Ipak, to mu je oprošteno jer je emotivno reagovao i mlad je. Međutim, prema onima koji bi trebalo da daju primer nećemo imati takav stav – rekao je Karadžić, aludirajući na v.d. generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdana Terzića.
Prvi čovek FSS najavio je uvođenje oštrih mera u domaćem fudbalu.
-Naše odluke moraju da se poštuju, pooštravaćemo mere kako ne bi nastao haos. Klubovi koji duguju po 15 plata žele da menjaju savez, ali ne damo ga – rekao je Karadžić posle čega je dobio gromoglasni aplauz delegata.
On se osvrnuo i na optužbe Terzića, kome je zbog ulaska u sudijsku svlačionicu u Kruševcu izrečena suspenzija od šest meseci.
-Čovek je na siledžijski način uleteo u svlačionicu i kažnjen je. Da nije bilo premijera države i predsednika FSS Crvena zvezda bi igrala u trećoj ligi Srbije. Prave alibi neverovatnih razmera. Stvaramo uslove da možemo normalno da radimo narednih godinu dana i ovo je tačka na njihove pokušaje lobiranja – rekao je Karadžić i istakao da je glavni cilj FSS plasman nacionalne reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.
-Možemo da pravimo fantastične stvari oko infrastrukture i organizacije, ali je plasman u Francusku prioritet i osnovni cilj našeg rukovođenja. Imamo odlične igrače, ali i selektora sa harizmom. Pokušaćemo da budemo kao švajarski sat, kako bismo napravili rezultate – poručio je on.
Karadžić je izrazio uverenje da će ista garnitura ljudi ostati na čelu FSS i posle 2016. godine, ali da on neće biti predsednik.

Povezana vest:  Filip Koku zamenio Dika Advokata na klupi PSV-a