Yevgeny KafelnikovKafeljnikov i Dementijeva igraju na Kupu Kremlja

Osvajači zlatnih olimpijskih medalja u tenisu Jevgenij Kafeljnikov i Jelena Dementijeva vratiće se na teren i nastupiće u mešovitom dublu na predstojećem Kupu Kremlja u Moskvi, preneli su danas ruski mediji.
-Jevgenij i ja smo odlučili da igramo u mešovitom dublu. Takmičenje u toj konkurenciji na Kupu Kremlja će biti organizovano jer na poseban način želimo da obeležimo 25. godišnjicu turnira – rekla je Dementijeva, prenela je agencija Ria Novosti.
Kup Kremlja će se održati od 11. do 19. oktobra u Moskvi. To je prvi teniski turnir koji je održan u Rusiji. Ove godine najavljeno je učešće, između ostalih, Ane Ivanović, Karoline Voznijacki, Tomija Robreda i Mihaila Južnog.
Dementijeva (32) je završila karijeru 2010. godine, a osvojila je 16 WTA turnira, kao i zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu 2008. godine I srebrnu na Igrama u Sidneju 2000. godine. Njen najbolji plasman na WTA listi u karijeri je treće mesto.
Kafeljnikov (40) je 2003. godine završio karijeru i jedini je ruski teniser koji je bio prvi na ATP listi. Osvojio je 26 ATP turnira, zlatnu olimpijsku medalju na Igrama u Sidneju 2000. godine, kao i Dejvis kup 2002. godine. Poslednji je teniser koji je na jednom grend slem turniru iste godine osvojio titule u singlu i dublu, 1996. godine na Rolan Garosu.

Povezana vest:  Federer: Đoković sledeći "broj jedan"

PHOTO: D Dipasupil/Getty Images Sport