mladi slavlje

Mladi fudbaleri Srbije bez prednosti na revanš sa Spanijom

Mlada fudbalska reprezentaacija Srbije igrala je danas u Jagodini protiv selekcije Španije nerešeno 0:0, u prvoj utakmici baraža za učešće na prvenstvu Evrope. Revanš susret igra se u utorak u Kadizu, a ukupni pobednik dvomeča izboriće plasman na kontinentalni šampionat sledeće godine u Češkoj.
Pred oko 10.000 gledalaca na Gradskom stadionu, sudio je Sergej Karašev iz Rusije.
Žuti kartoni: Čaušić, Pantić (Srbija), Nigez, Morata (Španija).
Srbija: Dmitrović, Petković, Veljković, Pantić, Petrović, Kovačević (od 82. Mijailović), Radoja, Čaušić, Kostić, Pešić (od 87. Đurđević), Srnić (od 67. Čavrić).
Španija: Kepa, Mankiljo, Gomes, Muniesa, Moreno, Saul, Roberto, Isko, Delofeu (od 70. Sarabija), Morata, Muniain (od 77. Tores). 
Izabranici selektora Radovana Ćurčića ostavili su dobar utisak u duelu sa izuzetno snažnim i kvalitetnim rivalom, ali nisu uspeli da zatresu protivničku mrežu za mirniji put na revanš.
Tek sada se vidi da je prava šteta što neko od njihovih vršnjaka iz seniorske reprezentacije nije nastupio večeras u Jagodini. Da je barem Aleksandar Mitrović ili Filip Đuričić istrčao na teren Gradskog stadiona Srbija bi bila znatno bliže pobedi, možda bi i slavila, jer je igrala sasvim dobro, a Španija pokazala da nije neopobediva.
Vođena je velika i ravnopravna borba, ali uglavnom na sredini terena, pa nije bilo uzbuđenja niti izglednih šansi.
Praktično, to je bilo taktičko nadmudrivanje dva tima, ulog je bio veliki i igralo se obostrano oprezno, posebno u prvom poluvremenu, kada je viđena fudbalska uspavanka.
U drugom delu susreta srpski tim je delovao otresitije, akcije je organizovao hrabrije i češće jurišao ka protivničkom golu, međutim, granitna odbrana Španaca redovno je otklanjala opasnost.
Povremeno su pretili i gosti, ali su i oni bili bez završog udarca, ili je defanzivna linija domaće reprezentacije dobro funkcionisala.
Na kraju, utisak je da su oba tima zadovoljna konačnim ishodom. Ćurčićevim izabranicima ostaje nada da bi golom u gostima eventualno prokrčili prolaz na evropski šampionat, a Špancima to garantuje bilo kakva pobeda kod kuće za četiri dana u Kadizu.

Povezana vest:  Partizan angažovao Rankovića iz Den Haga