ivanovic jer srbIvanović: Očekivali smo više, ovo je realnost

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je njegova ekipa očekivala više na današnjoj utakmici sa Jermenijom na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
-Da smo prvi postigli gol mislim da bismo pobedili, ali ovo je realnost. Očekivali smo više od ove utakmice, a sada moramo da se okrenemo duelu sa Albanijom, jer tu možemo da napravimo veliki korak napred – rekao je Ivanović za RTS posle utakmice u Jerevanu.
Srbija je u gostima igrala nerešeno 1:1 u prvom kolu Grupe I kvalifikacija za kontinentalni šampionat, koji će se 2016. Godine održati u Francuskoj.
Ivanović je ocenio da je povreda Lazara Markovića u prvom poluvremenu „malo izbacila iz koloseka“ srpski tim i da je selektor Dik Advokat zbog toga morao da menja način igre.
Ivanović je dodao da je njegova ekipa „izgubila disciplinu“ posle primljenog pogotka i da je posle toga bilo „jako teško“.
Strelac jedinog gola za Srbiju Zoran Tošić je rekao da je utakmica mogla „mnogo gore da se završi“.
-Na kraju, kako je išao tok utakmice, moglo je da bude mnogo gore. Uspeli smo da izvučemo bod. Jeste da niko nije srećan sa time, ali nije isto početi kvalifikacije porazom i bodom – rekao je Tošić.
On je kazao da igrači ponovo nisu uspeli psihički da se snađu nakon što je Jermenija povela.
-Borili smo se, dali sve od sebe. Uvek se ponavlja da posle primljenog gola napravimo katastrofu u glavi – došli smo po pobedu, a gubimo 1:0. Ali, na kraju, moglo je da bude mnogo gore. Moramo sada da pobedimo Albaniju – kazao je Tošić.
Srbija će u narednom susretu dočekati Albaniju u utorak u Beogradu.

Povezana vest:  Poraz Milana u Bergamu, male šanse za plasman u Evropu

PHOTO: KAREN MINASYAN/AFP