David Moyes-zabrinutMojs zainteresovan za posao u stranom klubu

Bivši trener Mančester junajteda Dejvid Mojs rekao je danas da je spreman da se vrati poslu i da je zaintersovan za rad u nekom stranom klubu.
Mojs je krajem aprila, posle nepunih 10 meseci, dobio otkaz u Mančester junajtedu zbog loših rezultata. On je na klupi zamenio legendarnog Aleksa Fergusona, a klub je prošlu sezonu završio na sedmom mestu i ove sezone, prvi put posle 20 godina, ne igra u Ligi šampiona.
Italijanski mediji spekulišu da bi Mojs mogao da zameni Voltera Macarija, ako ga uprava Intera otpusti. Inter za vikend igra protiv Napolija na svom terenu, a Mojs i njegov brat će utakmicu gledati uživo na Đuzepe Meaci kao gosti kluba. Ako milanski klub izgubi Macari će najverovatnije dobiti otkaz.
-Spreman sam, uživam u pauzi, ali ja sam čovek fudbala i želim da radim. Mislim da me tek čekaju najbolje godine, mlad sam trener. Mnogo sam naučio i to želim da primenim. Sada sam spremniji da preuzmem posao u klubu kakav je Mančester junajted – rekao je Mojs, preneli su britanski mediji.
-Kada sam napuštao Everton mislio sam da sam spreman, ali kada dođete u tako veliki klub shvatite da iskustvo i znanje stičete samo radom. Nažalost, ja sam dobio samo devet meseci za to – dodao je Mojs.
Inter nije imao ozbiljnijih rezultata otkako je Žoze Morinjo osvojio „triplu krunu“ sa klubom. Posle njega na klupi „plavo-crnih“ sedeli su Rafael Benites, Leonardo, Đan Pjero Gasperini, Klaudio Ranijeri I Andrea Stromaćoni.
Valter Macari preuzeo je Inter u junu prošle godine, ali mediji spekulišu da bi mogao da dobije otkaz, posle dva uzastopna poraza u prvenstvu od Kaljarija i Fiorentine.
-Svestan sam da je veoma važno gde ću sada raditi. Otvoren sam za sve mogućnosti, u Premijer ligi, Velikoj Britaniji ili nekom stranom klubu. Uvek sam podržavao kada treneri odu u strane klubove, ali to se ne dešava često – rekao je on.
-Dobro je što su u Engleskoj treneri Žoze Morinjo i Arsen Venger, ali mislim da bi trebalo poslati naše trenere u strane zemlje, ne samo da bismo pomogli njihov razvoj nego i naše lige. To može da poboljša njihove karijere – rekao je Mojs.

Povezana vest:  Navijači Zvezde protestovali ispred Fudbalskog saveza