srbija spanijaMlada reprezentacija Srbije se plasirala na EP 2015. godine
 
Mlada fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj, pošto je večeras u revanš utakmici baraža pobedila Španiju u Kadizu sa 2:1.
Srbija je povela autogolom Hosea Gaje u 31. minutu, a izjednačio je Serhi Roberto u prvom minutu sudijske nadoknade vremena. Pobedonosni gol za Srbiju postigao je Filip Kostić u trećem minutu sudijske nadoknade vremena.
U prvoj utakmici, prošlog petka u Jagodini bilo je 0:0, pa Španija neće imati priliku da na završnom turniru brani titulu evropskog prvaka.
Španija je na početku utakmice imala dve dobre šanse. Prvo je Isko u 13. minutu dobro šutirao, ali je golman Srbije Marko Dmitrović uspeo da izbaci loptu preko prečke. U 22. minutu Serhi Gomes se posle dobre akcije našao ispred golmana Srbije, ali je Dmitrović ponovo dobro odbranio.
Reprezentativci Srbije su poveli devet minuta kasnije. Filip Kostić dodao je do Aleksandra Pešića a on je sa leve strane ubacio loptu u peterac, uklizao je Hose Gaja i poslao je u svoju mrežu.
Španci su nakon toga pojačali napade, ali nisu ozbiljnije uspeli da ugroze Dmitrovića.
Domaći su i u drugom delu napadali, a dobru šansu imali su u 65. minutu, kada je Sandro Ramires pogodio stativu. Posle toga pokušali su Isko i Saul Nigez, ali nisu uspeli da savladaju golmana Srbije.
U 89. minutu Kostić je pokušao, ali je njegov slab šut po zemlji domaći golman lako odbranio. Dva minuta kasnije Španija je izjednačila. Roberto je šutirao iskosa sa ivice šesnaesterca, lopta je prošla pored nogu nekolicine igrača i ušla u mrežu.
Minut kasnije Španija je mogla da povede, Munir el Hadadi se našao pred srpskim golmanom   šut.
Nakon toga ekipa Radovana Ćurčića postigla je gol i plasirala se na Evropsko prvenstvo. Aleksandar Čavrić je sa centra dodao loptu do Kostića, a on je stigao do kaznenog prostora i iskosa sa leve strane poslao loptu u dalji ugao.
To je bio prvi poraz mlade reprezentacije Španije posle pet godina.
Povezana vest:  Mihajlović: Vidiću otvorena vrata, ali mora prvi da pozove