Mikec objasnjava deci olimpijsku vrednost postovanjeSTRELAC DAMIR MIKEC ODRŽAO OLIMPIJSKI ČAS U ARANĐELOVCU

Na platou ispred Gradske kuće u Aranđelovcu danas je održan „Olimpijski čas“, a sa mališanima se družio strelac Damir Mikec.
Zamenik predsednika opštine Aranđelovac, Miladin Jakovljević, poželeo je svima dobrodošlicu u Aranđelovac: „Drago mi je da je Olimpijski komitet Srbije odlučio baš kod nas da organizuje ovaj događaj. Nadam se da će se naša deca lepo družiti i zabaviti danas, naučiti nove stvari o olimpizmu i da će početi još aktivnije da se bave sportom. Svima nam je veliko zadovoljstvo da upoznamo olimpijca Damira Mikeca.“
Učesnici „Olimpijskog časa“ učili su o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – olimpijskim herojima današnjice.
Damir Mikec pokušao je na Olimpijskoj tribini da novim drugarima dočara kako je sport uticao na njegov život i da ih motiviše da krenu njegovim stopama, dok su najmlađi osnovci kroz Olimpijsku bajku učili o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju. Mališani su takođe učestvovali u „ARCTOS“ radionici koja se bavi temom sprečavanja diskriminacije.
„ Drago mi je da sam danas u Aranđelovcu i da učestvujem u ovom projektu Olimpijskog komiteta Srbije, Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji i kompanije Coca-Cola. Sjajno je družiti se sa vama, bio sam vaših godina kada sam počeo da se bavim sportom koji mi je pružio sve u životu. Ja sam trenirao plivanje, karate i veslanje i na kraju se pronašao u sreljaštvu. Nije važno da li ćete se profesionalno baviti sportom, važno je da trenirate zbog svog rasta i razvoja. Ja sam dva puta učestvovao na Olimpijskim igrama i nadam se da ćete danas naučiti mnogo lepih stvari o olimpizmu i olimpijskim vrednostima“, rekao je Damir Mikec.
Projekat „Olimpijski čas“ se realizuje u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji i Top partnerom Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanijom Coca-Cola, koja je ekskluzivni partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima „Olimpijski čas“, „EkOlimpijada“ i „Sportski izazov“ do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016.

Povezana vest:  OI 2016, Odbojkašice Srbije u finalu Olimpijskih igara