Diego-MaradonaSP  JUŽNA AFRIKA

Maradona: Hoću da svaka lopta pređe preko Mesija!

 

Leo Mesi neće igrati na Svetskom prvenstvu na desnom krilu kao što je to slučaj u Barseloni, već će imati ulogu koju je nekada davno  u reprezentaciji imao današnji selektor Maradona. Ulogu ofanzivnog veznog igrača za najboljeg je svetskog fudbalera u 2009. Dijego Maradona najavio pri objavljivanju spiska 30 kandidata za Južnu Afriku.

-Ne želim da se Mesi ukopa uz desnu aut liniju. Želim da se slobodno kreće terenom, bez obaveza, da učestvuje u svim napadačkim akcijama. Želim da svaka naša lopta pređe preko njega. Mislim da će na taj način više učestvovati u igri – rekao je Maradona, koji je bez oklevanja otkrio da već ima određen sastav za prvu utakmicu u grupi B, protiv Nigerije 12. juna na Elis Parku.

Povezana vest:  Pobeda Intera u Veroni

Nastupiće u formaciji 4-4-2, i to sa sledećim fudbalerima: Romero – Otamendi, Demikelis, Samuel, Heinze – Gutierez, Veron, Maskerano, Di Maria – Mesi, Higuain.

U toj formaciji bi Higuain bio usamljen u napadu, Mesi bi bio u središnjoj poziciji iza njega, dok bi bočno u njegovoj visini stajali Angel di Maria (levo) i Žonas Gutierez (desno). Može se reći da se zapravo pre radi o 4-2-3-1 sastavu.

Povezana vest:  Putin: Blater pod pritiskom SAD da Rusiji oduzme SP

-Branićemo se sa četvoricom igrača. Od bekova, Otamendija i Heinzea, tražiću međutim da se priključuju napadu kad god to mogu, a njihovo će pomeranje prema napred pokrivati Havier Maskerano. Kad je u pitanju napad, želim da se Higuain konstantno kreće između dva središnja suparnička štopera – izjavio je Maradona dodavši:

-Posebno me raduje izvrstan napredak u igri Angela di Marije, koji je postao izuzetno kvalitetan krilni fudbaler.

Povezana vest:  Međunarodni kamp Fudbal za prijateljstvo

Maradona je najavio da ima ambiciju ostati na klupi reprezentacije i posle Mundijala.

-Na Svetskom prvenstvu slažem ekipu za Kopa Ameriku 2011. Godine – rekao je.

Najstarije takmičenje fudbalskih reprezentacija, južnoameričko fudbalsko prvenstvo, igra se sledeće godine a domaćin je Argentina.