partizan besiktasUbedljiv poraz Partizana od Bešiktaša u Beogradu

Fudbaleri Partizana ubedljivo su danas izgubili u Beogradu od Bešiktaša sa 4:0, u trećem kolu Grupe C Lige Evropa.

Strelaci za tursku ekipu bili su Veli Kavlak u 18, Demba Ba u 45, Oguzan Ezjakup u 52. i Gekan Tere u 54. minutu.

Partizan je zabeležio drugi poraz, uz jedan remi, a u narednom kolu gostovaće Bešiktašu 6. novembra u Istanbulu.

Turska ekipa je imala inicijativu tokom većeg dela prvog poluvremena, a pokušavala je da ugrozi golmana Partizana Milana Lukača uglavnom šutevima iz daljine.

Povezana vest:  Vučić: Fudbalski klubovi moraju biti privatizovani

Prvo je Lukač dobro odbranio udarac Gekana Torea, ali u 18. Minutu nije uspeo da zaustavi odličan šut Kavlaka sa 20-ak metara, kojim je Bešiktaš došao do prednosti.

Bešiktaš je nedugo posle postignutog pogotka imao šansu i da poveća prednost, ali je Tore pogodio stativu.

Partizan je posle toga dva puta ozbiljnije ugrozio golmana gostujuće ekipe Tolgu Zengina, ali je reprezentativac Turske ostao nesavladan.

Nikola Drinčić pokušao je iz slobodnog udarca sa 25 metara, dok je odličnu šansu imao Andrija Živković koji je šutirao sa pet metara posle dodavanja Petra Škuletića, ali je Zengin oba puta odbranio.

Povezana vest:  Milan ubedljiv protiv Parme

Bešiktaš je u poslednjem minutu prvog poluvremena poveo sa 2:0, pošto je Ba iskoristio odlično dodavanje Kavlaka i udarcem iskosa sa leve strane lako savladao Lukača.

Crno-beli su imali inicijativu prvih nekoliko minuta drugog dela, ali je Bešiktaš već posle šest minuta došao i do trećeg gola, kada je posle nekoliko dodavanja na malom prostoru Ozjakup ostao sam na 10 metara od gola i bez problema postigao pogodak.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Sloboda Sevojno dočekuje Zvezdu u derbiju kola

Već u sledećem napadu Demba Ba je poslao loptu ka Toreu, koji je prošao između dva defanzivca Partizana, ostao sam ispred Lukača i doneo turskoj ekipi nedostižnu prednost.

Posle četvrtog pogotka na stadionu Partizana, na kojem je bilo oko 10 hiljada navijača, nije bilo većih šansi, pa je utakmica završena rezultatom 4:0.

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES