fernando tores italija civil

Berluskoni „naredio“ Inzagiju: Vrati Toresa u startnih 11

Predsednik Milana Silvio Berluskoni razgovarao je sa trenerom ekipe Filipom Inzagijem i „naredio“ mu da Fernanda Toresa vrati u startnih 11, prenosi danas Gazeta delo Sport.
Kako navodi najtiražniji italijanski sportski list Berluskoni je bio nezadovoljan Inzagijevom odlukom da ostavi Toresa na klupi u prethodnom kolu protiv Fiorentine (1:1) i meč započne sa „lažnom devetkom“ Žeremijem Menezom.
-Berluskoni je u poluvremenu razgovarao sa Inzagijem i rekao mu da mu se ne dopada ta odluka i da želi da vidi Toresa kao glavnog napadača tima – piše Gazeta i najavljuje doskorašnjeg španskog reprezentativca od prvog minuta na terenu protiv Kaljarija sutra uveče.
Tores je pre utakmice sa Fiorentinom, gde je odigrao samo poslednjih 10 minuta, bio starter na četiri meča i postigao jedan gol.
-Nisam došao u Milan da prođe vreme, nego da ostavim trag – izjavio je Tores, jasno pokazujući želju da igra.
Berluskoni je i ranije znao da se „umeša“ u trenerski posao, poznato je da je svojevremeno od Fabija Kapela tražio veću minutažu za Dejana Savićevića, a nije tajna da je u sezoni 2006/2007 Karlu Anćelotiju „savetovao“ da baš Inzagi ima prednost u odnosu na Alberta Đilardina u Ligi šampiona.
U oba slučaja bio je u pravu i oba puta MIlan je osvajao trofej u Ligi šampiona, Savićević je blistao u Atini 1994. godine protiv Barselone (4:0), dok je Inzagi na istom stadionu, 13 godina kasnije, bio dvostruki strelac u trijumfu protiv Liverpula (2:1) vrednog sedme, za sada i poslednje, titule prvaka Evrope za rosonere.

Povezana vest:  Milanović moli UEFA-u da ne kazni oštro HNS