jelensuperliga logo

Čukarički testira Zvezdu, Partizan u Subotici

Fudbaleri Crvene zvezde narednog vikenda u najzanimljivijoj utakmici 12. kola Superlige dočekuju Čukarički, dok će Partizan, posle još jednog poraza na evro sceni, gostovati Spartaku iz Subotice.
Zvezda se prethodnog vikenda protiv Rada na Vračaru vratila na pobednički kolosek, a duel sa sjajnim Brđanima, koji i ove sezone „pokazuju zube“ daće odgovor na pitanje da li je tim Nenada Lalatovića spreman za završnicu sezone i borbu za jesenju titulu.
Lider Partizan posle meča sa Bešiktašom u Istanbulu ide pravo na sever Bačke, gde ih očekuje ove sezone veoma dobri Spartak. Tradicija je na strani crno-belih, pošto su prethodnih godina uglavnom lako osvajali bodove, ali baš kao i u poraz protiv Jagodine, umor i emotivno pražnjenje mogli bi da učine svoje.
Upravo zato je trener Marko Nikolić odmarao neke važne igrače u Istanbulu i sigurno je da će u ekipi protiv Spartaka biti bar tri-četiri nova igrača.
Nešto lakši posao od večitih rivala trebalo bi da ima Vojvodina, koja na svom terenu dočekuje Donji Srem, sa željom da osvoji tri nova boda i zaboravi poraz od Partizana u prethodnom kolu.
Novi Pazar dočekuje cačanski Borac, OFK Beograd gostuje u Nišu i imaju priliku da se pobedama približe Čukaričkom i ravnopravno uključe u borbu za četvrtu poziciju.
Raspored 12. kola Superlige:
Subota: Mladost Lučani – Radnički Kragujevac, Napredak – Voždovac (13.30), Jagodina – Rad, Novi Pazar – Borac (17.00), Crvena zvezda – Čukarički (18.00), Vojvodina – Donji Srem, Radnički Niš – OFK Beograd (19.00).
Nedelja: Spartak – Partizan (13.00).
Tabela: Partizan 28 bodova, Crvena zvezda 26, Vojvodina 25, Čukarički 21, Novi Pazar 19, OFK Beograd 17, Spartak 16, Mladost 16, Jagodina 14, Rad 11, Donji Srem 11, Borac 10, Napredak 10, Radnički Niš 9, Voždovac 8, Radnički Kragujevac 5.

Povezana vest:  Keirison otišao iz Barselone na pozajmicu u Kruzeiro