FSS_logoMeč Nemačka-Srbija u prostorijama MIP u Berlinu

 

Nemački ministar inostranih poslova Gvido Vestervele otvoriće sutra, u prisustvu ambasadora Srbije u Berlinu Ive Viskovića i direktora Nemačkog olimpijskog i sportskog muzeja Franka Dira (Duerr), izložbu „Svetski jezik – sport“.

Nakon otvaranja izložbe u natkrivenom dvorištu Ministarstva inostranih poslova, gosti će moći da prate i prenos utakmice Svetskog prvenstva između Nemačke i Srbije.

Povezana vest:  Bufon: Liga šampiona mi nije opsesija, nije ni Pari Sen Žermenu

Vestervele i Visković razmeniće pre početka prenosa zastavice nacionalnih fudbalskih timova, a nemačkom šefu diplomatije će ambasador Srbije uručiti i dres srpske reprezentacije.

Ambasada Srbije u Berlinu, Nemački telekom i Internacionalni klub u Ministarstvu inostranih poslova sutra takođe organizuju praćenje prenosa utakmice Nemačka-Srbija.

Pokrovitelji te manifestacije su državna ministarka u Ministarstvu inostranih poslova Kornelija Piper (Cornelia Pieper) i ambasador Visković, a gosti će meč pratiti na velikim ekranima u prostorijama predstavništva Telekoma u glavnom gradu.

Povezana vest:  SP JAR, Jovanović: Gorak ukus u ustima

Izložba „Svetski jezik – sport“ koju nemački šef diplomatije sutra otvara, daje pregled projekata u okviru kojih nemačka vlada širom sveta finansijski pomaže razvoj sporta.

Vestervele će sutra otkriti i ogromne plakate na trgu ispred zgrade Ministarstva na kojima fudbalske zvezde Bastijan Švajnštajger (Sćweinsteiger) i Didije Drogba, koji na Svetkom prvenstvu igra za Obalu Slonovače, podržavaju kampanju „WASH United“.

Povezana vest:  Milan pobedio Montreal u nastavku američke turneje

Reč je o međunarodnoj akciji za ustanovljavanje ljudskog prava na čistu pijaću vodu i osnovno sanitarno snabdevanje.