ivica_dacicDačić: Moguće prijave protiv učesnika tuče u Vršcu

 

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se zbog tuče igrača na meču između košarkaških klubova Partizan i Hemofarm „mogu očekivati određene prijave“ i dodao da će tužilaštvo odrediti da li će te prijave biti prekršajne ili krivične.

Na skupu u Beogradu, Dačić je novinarima rekao da je policija „već nešto uradila“ po tom pitanju i da će tokom dana biti saopšteni prvi rezultati.

Povezana vest:  Galatasaraj zabeležio treću pobedu u nizu

On je rekao da je MUP odmah posle utakmice napravio analizu događaja i razgovarao sa predstavnicima tužilaštva o tome koje mere je moguće primeniti.

Košarkaši beogradskog Partizana pobedili su sinoć u Vršcu Hemofarm sa 86:81, u drugoj utakmici finala plej-ofa, a meč je obeležila opšta tuča, posle koje je utakmica završena sa po trojicom igrača na terenu.

Povezana vest:  EVROLIGA, ŽREB ZA TOP 16, CSKA u grupi sa Olimpijakosom

Tuča je izbila 74 sekunde pre kraja kada je Partizan trojkom Lorensa Robertsa poveo sa 80:78. Pod košem su se pokoškali Katić i Marić, koji su dobili obostrane lične greške. Katić i Marić su počeli da se guraju, a ostali igrači su se priključili gužvi, neki u pokušaju da smire situaciju, a neki da se tuku. Incidenata je bilo i na tribinama.

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan obezbedio plasman u završnicu Evrolige

Košarkaška Superliga kaznila je ranije danas novčano ukupno 18 igrača dva kluba i Hemofarm zbog incidenta na tribinama.