argentina_slavlje_igracaSP JUŽNA AFRIKA

Argentina ubedljiva protiv Južne Koreje

 

Fudbalska reprezentacija Argentine pobedila je danas sa 4:1 ekipu Južne Koreje u drugom kolu Svetskog prvenstva u Južnoj Africi i preuzela prvo mesto tabele Grupe B sa šest bodova, u meču koji het-trikom obeležio Argentinac Gonzalo Iguajin.

Argentina je došla u vođstvo autogolom Park Ču-Junga u 16. minutu, dok je ostale golove za tu reprezentaciju postigao Gonzalo Iguajin u 33. 77. i 80. minutu. Jedini gol za Južnu Koreju postigao je u poslednjim trenucima prvog poluvremena Park Ču-Jung.

Prvo poluvreme proteklo je u apsolutnoj dominaciji i nadmoćnoj igri Argentine, koja je propustila da postigne još koji gol preko Lionela Mesija.

Argentina je povela u 16. minutu autogolom Park Ču-Junga. Golu je prethodio slobodan udarac koji je izveo Lionel Mesi sa leve strane šesnaesterca, lopta je udarila u nogu napadača Južne Koreje i prevarila golmana njegove reprezentacije. To je prvi put na Svetskim prvenstvima da je protivnik Argentine postigao auto-gol.

Povezana vest:  PLEJ OF ZA LIGU EVROPA, Igrači Partizana: Možemo već u Dablinu sve da rešimo

U 32. minutu ekipa koju predvodi Diego Maradona udvostručila je prednost. Maksi Rodrigez je centrirao u šesnaesterac, loptu je prosledio Nikolas Burdiso do potpuno samog Gonzala Iguajina koji je glavom, iz neposredne blizine, savladao golmana Južne Koreje.

Južna Koreja smanjila je na 2:1 u poslednjim trenucima prvog poluvremenu kada je Li Čung-Jung iskoristio grešku defanzivca Martina Demikelisa i prosledio loptu u mrežu pored golmana Argentine Serhia Romera.

U drugom poluvremenu, Argentina je bila manje ubedljiva na terenu ali jednako efikasna kao u prvom.

Povezana vest:  Srbija u Beogradu izgubila od Belgije 3:0

Treći gol za Argentinu postigao je u 77. minutu Iguajin, posle solo prodora Lionela Mesija po levoj strani i dva uzastopna šuta koje su zaustavili golman Južne Koreje i stativa. Isti igrač postigao je i četvrti gol za svoju ekipu u 80. minutu glavom, na centaršut Serhia Aguera.

Osim golova, Argentina je imala šanse da postigne još koji pogodak preko Iguajina, Gutiereza i Lionela Mesija. Južna Koreja je jedine prave prilike imala u 58. minutu, kada je Li Čung šutirao malo pred leve stative argentinskog golmana, i u poslednjim trenucima meča kada je Park Ji-Sung šutirao iz šesnaesterca pravo u golamana Argentine.

Povezana vest:  Klubovi Premijer lige predložiće smanjenje plate fudbalerima za 30 odsto

Žute kartone u ekipi Južne Koreje dobili su Jom Ki-Hun u 10. minutu i Li Čung-Jung u 34. minutu, dok u u ekipi Argentine „požuteli“ Havijer Maskerano u 54. Jonas Gutierez u 55. i Gabrijel Hajnce u 74. minutu meča.

Posle nepotpunog drugog kola, na prvom mestu Grupe B nalazi se Argentina sa šest bodova, dok je na drugom reprezentacija Južne Koreje sa tri boda. Nigerija i Grčka nemaju bodova, ali imaju utakmicu manje koju igraju kasnije u toku dana.

ARGENTINA: Romero, Demikelis, Hajnce, Di Maria, Iguajin (Bolati 82′), Mesi, Tevez (Aguero 76′), Samuel (Burdiso 23′), Maskerano, Gutierez, Rodrigez.

JUŽNA KOREJA: Sung-Rjong, Beom-Šek, Jong-Hung, Ji-Sung, Jung-Vu, Ču-Jung (Dong-Guk 81′), Jong-Pju, Jung-Šo, Sung-Jung (Il-Kim 46′), Čung-Jung, Ki-Hun.