Southampton Leicester CitySautempton i dalje prati Čelsi, prva pobeda Barnlija

Fudbaleri Sautemptona savladali su danas na svom terenu Lester sa 2:0 u utakmici 11. kola, a prvu pobedu od povratka u Premijer ligu zabeležio je i Barnli, koji je savladao Hal s 1:0.
Mančester junajted je trijumfom od 1:0 nad Kristal Palasom prekinuo seriju od tri utakmice bez pobede, dok su Vest Hem i ASton Vila odigrali nerešeno bez golova.
U prvom poluvremenu na četiri utakmice igranim od 16.00 nije bio postignut nijedan gol.
Sautempton se dosta dugo mučio da probije bedem Lestera i dođe do gola. „Sveci“ su tek 15 minuta pred kraj meča došli do prednosti. Šejn Long je nakon jedne povratne lopte Gracijana Pelea šutirao s ivice šesnaesterca i savladao Kaspera Šmajhela.
Long je na asistenciju Viktora Vanjame postavio i konačarn rezultat u 80. minutu.
Srpski reprezentativac Dušan Tadić odigrao je ceo meč za Sautempton.
Barlni je tek u 11. kolu Premijer lige došao do prvog trijumfa, a najzaslužniji za to je Ešli Barns, koji je u 50. minutu posle centaršuta Kijerana Tripijera glavom doneo svojoj ekipi prva tri boda s jednog meča.
I pored pobede Barnli je ostao na poslednjem, 20. mestu Premijer lige sa sedam bodova, koliko ima i Kvins Park Rendžers, ali s utakmicom manje.
Mančester junajted je na stadionu Old Traford uspeo da dođe do pobede posle dva remija i jednog poraza.
Trijumf ekipi Luja van Gala doneo je Huan Mata u 67. minutu utakmice. Junajted sada ima 16 bodova i zauzima šesto mesto, dok je Kristal Palas 17. sa devet.
Ranije danas u derbiju kola Čelsi je u gostima s 2:1 pobedio Liverpul, dok se kasnije večeras sastaju KPR i Mančester siti.
Na liderskom mestu Premijer lige se nalazi Čelsi sa 29 bodova, drugi je Sautempton sa 25, dok je Siti treći sa 20.

Povezana vest:  Startuje sedma sezona Planetwin365 Zlatne lige

PHOTO: Plumb Images/Leicester City FC