IMG 3202Mirkov: Despotović se prepoznao u mojim izjavama

Komesar za bezbednost Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Milivoj Mirkov rekao je večeras da se načelnik Uprave policije PU za grad Beograd Miladin Despotović prepoznao u njegovim izjavama da FSS nije imao adekvatnu pomoć od strane policije i da je sramota da neko kupuje poene kod ministra.
Mirkov je reagovao nakon što je ranije danas Despotović u pisanoj izjavi medijima ocenio „sramnim“ njegove izjave povodom propusta u incidentima na prekinutoj utakmici Srbija – Albanija 14. oktobra i naveo da je „nadležnost i odgovornost za to isključivo na FSS i redarskoj službi“, dodajući da izjave Mirkova „samo pokazuju licemerstvo“.
Mirkov je takođe u pisanoj izjavi medijima naveo da ne bi komentarisao Despotovićevo poznavanje zakona, pretpostavljajući da ga „on zna, ili ga samo zna u segmentima koji njemu lično odgovaraju“ i javno pozvao načelnika Uprave policije na TV duel.
„Da razmenimo činjenice o organizaciji utakmice od strane FSS i ulozi policije kojom je on rukovodio. Ako ima imalo oficirske časti, on će ovaj poziv prihvatiti, u suprotnom sve govori o njemu“, poručio je Mirkov.
Prema njegovim rečima, FSS je svoju volju za institucionom, a ne medijskom analizom organizacije bezbednosti utakmice sa Albanijom, iskazao još 30. oktobra slanjem zahteva za hitno zasedanje Saveta za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, na kojem bi se uradila detaljna analiza organizacije bezbednosti i incidenata tokom fudbalske utakmice Srbija – Albanija.
„Očekujem da će predsednik Saveta premijer Aleksandar Vučić, kada mu prođu predstojeae značajne državničke obaveze, iznaći vremena da u što kraćem vremenu zakaže sednicu Saveta i da se već jednom prestane sa neargumentovanim napadima na FSS“, navodi se, između ostalog, u pisanoj izjavi Mirkova.
Na utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo, koja je prekinuta posle incidenata kada se iznad terena pojavio mali leteći objekat sa zastavom takozvane Velike Albanije, u direktnom prenosu jedan od navijača vređao je premijera Vučića.
Policija je kasnije ustanovila da je reč o Igoru Mikiću, koga je i privela i za koga je ustanovila da je preko bliskih veza od FSS dobio kartu za VIP ložu na stadionu Partizana.

Povezana vest:  Blaž Slišković preuzima Novi Pazar